ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ξέρεις να κλέψεις;..ξέρω…ξέρεις να κρυφτείς; οχι!.. ε μην κλέβεις το γ@μημενο!

0

Με αφορμή το «άνοιγμα» της τοπικής ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι σοφές παροιμίες του λαού μας ποτέ δεν πέφτουν έξω…

Τέλη Ιουλίου, ο πρόεδρος της ΝΔ Ρεθύμνου έκανε «άνοιγμα» σε υπό κατάρτιση τοπικούς αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, ζητώντας να εκδηλώσουν ενδιαφέρουν εάν επιθυμούν τη στήριξη της ΝΔ, βάζοντας καταληκτική ημερομηνία την 20η Αυγούστου!!!

Η τοπική ΝΔ κινούμενη από τον άνεμο της δημοσκοπικής επερχόμενης πρωτιάς στις βουλευτικές εκλογές και θέλοντας να υπηρετήσει στα λόγια την εξωστρέφεια που υποσχέθηκε ο αρχηγός της, ανοίχθηκε άκομψα και προσχηματικά…εντός του κόμματος!

Επί της ουσίας η τοπική ΝΔ θα αξιολογούσε αξιοπιστία προγράμματος και προσώπων ικανών για την εφαρμογή του, πάντα στα πλαίσια της πολιτικής της…φωτογραφίζοντας τον εαυτό της!

Και τούτο γιατί ουδείς σοβαρός αυτοδιοικητικός συνδυασμός, εκτός ΝΔ, εν τη γενέσει του, μέσα σε 20 μέρες θα ήταν έτοιμος για αξιολόγηση, πρωτίστως από την τοπική κοινωνία και δευτερευόντως από τους κομματικούς σχηματισμούς.

Περισσότερο αυτή η κίνηση «αξιολόγησης» αφορούσε «ξεκαθάρισμα» λογαριασμών εντός της ΝΔ παρά μια κίνηση εξωστρέφειας-αναγνώρισης της ιδιαιτερότητας των  αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ίσως η μόνη περίπτωση που η ΝΔ ξεπέρασε τον εαυτό της σε αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν το 1990, επί Κων/νου Μητσοτάκη, όταν στήριξε με επιτυχία την υποψηφιότητα του Αντώνη Τρίτση για το δήμο της Αθήνας απέναντι από τη Μελίνα Μερκούρη.

Υ.Γ.

Από την άλλη, το ΚΙΝΑΛ έσπευσε να πάρει θέση ποντάροντας στο ίδιο «άλογο»…μέχρι να το σκάσει, ο δε ΣΥΡΙΖΑ σκέπτεται και συσκέπτεται κινδυνεύοντας να καεί ο «εγκέφαλος» του.

Αχ! αυτή «Αυτοδιοίκηση». Σαν την Πηνελόπη του Οδυσσέα, υπό τον ασφυκτικό κλοιό των (κομματικών) μνηστήρων, περιμένει καρτερικά τον ερχομό του…

Ακολουθώντας το μύθο, με την επιστροφή του Οδυσσέα έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα! Γι αυτή την «ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» αγωνιζόμαστε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ