ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γραφείο κηδειών «ο ΣΥΡΙΖΑ»

0

Ακούστηκε άκομψο και μείναμε άφωνοι… Μεταξύ άλλων άστοχων και γραφικών, ο πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας δήλωσε στη ΔΕΘ πριν λίγες μέρες ότι το ασφαλιστικό θα λυθεί εύκολα και ανέξοδα, γιατί όσοι πέρασαν τα 70, όπου να ναι θα πεθάνουν.

Κυνικός όπως πάντα, και αφελώς ειλικρινής, έδειξε το αριστερό πρόσημο κοινωνικής ευαισθησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τα 70, ώρα να πεθάνετε, να μας αδειάζετε  τη γωνιά γιατί είσαστε κι ασύμφοροι… Και ας πληρώνατε μια ζωή εισφορές, κι ας χαρτζιλικώνετε ακόμα παιδιά κι εγγόνια.

Αναρωτιέμαι, δεν έχει συμβούλους να μαζέψουν την ανεκδιήγητη αυτή ατάκα; Μέρες περιμένω μια δήλωση, έστω για τα μάτια, να ζητά συγγνώμη, να λέει κάτι διευκρινιστικό, να σώζει το σκανδαλώδες του πράγματος. Ουχί. Πέρασε κι αυτό αβρόχοις ποσί . Αφού θα ήταν οι άνθρωποι πάνω από τους αριθμούς, αυτό δεν ήταν το προεκλογικό του σύνθημα; Πως έφτασαν να είναι οι άνθρωποι απλά εμπόδιο για τους «κυρίαρχους αριθμούς»;

Σε συνδυασμό με την άλλη άστοχη δήλωση στη ΔΕΘ, ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση να αποκατασταθεί η αδικία της τεράστιας μείωσης του μισθού των γιατρών του ΕΣΥ, το πλάνο εξόντωσης των ηλικιωμένων συνταξιούχων μοιάζει μεγαλοφυές. Κουρασμένοι, αδικημένοι γιατροί, κουράρουν υπερήλικες. Κι ενώ ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή νομοσχέδιο για καλύτερα ωράρια των  γιατρών του ΕΣΥ, αποδείχθηκε ότι ήταν μόνο στάχτη στα μάτια, ίσα για να δει η  την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Κυβέρνηση σέβεται τον ιατρικό κόσμο και δεν τον βάζει να δουλεύει  σαν σκλάβος σε γαλέρα. Στην σκληρή πραγματικότητα του 2018, το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να υποχρεώνει τους γιατρούς να δουλεύουν με απάνθρωπα ωράρια, κόντρα στο νόμο που η ίδια η Κυβέρνηση  θέσπισε, αλλά δεν εφαρμόζει. Με λιγότερους από 1000 Οικογενειακού Γιατρούς για 10 εκατομμύρια Έλληνες, η φυσική εξόντωση των ηλικιωμένων είναι δεδομένη. Τα δύο σκέλη της  κυβερνητικής εξίσωσης του παραλόγου, οδηγούν με μαθηματική όντως ακρίβεια σε απόλυτη απαξίωση της δημόσιας υγείας και σε λύση του ασφαλιστικού δια του αφανισμού των γηραιότερων.

Επειδή όμως αγαπητοί κύριοι της Κυβέρνησης εμείς είμαστε άνθρωποι πρώτα από όλα, και λειτουργοί του Ιπποκράτη, δε θα σας κάνουμε τη χάρη. Θα θεραπεύουμε με φρόνηση και θα πολεμάμε τις απίστευτες αναχρονιστικές σας τακτικές με όλες μας τις δυνάμεις. Κανονικά θα πρεπε να λέω από αύριο στους άνω των 70, «ο Τσίπρας είπε να σας αφήνω στη φθορά, να του λύσετε και το ασφαλιστικό, αλλά εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ κι ότι και να λέει ο Τσίπρας θα αγαπάω την τρίτη ηλικία και θα παλεύω για κοινωνική αλληλεγγύη των γενεών, για τα Περήφανα Γηρατειά όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Γιαυτό θα σας φροντίσω». Αστειάκι, που μέσα στην πίκρα του λέει αλήθειες …

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ