ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κι όμως είναι αλήθεια ότι τα μνημόνια τελείωσαν

0

Μη παίρνετε βαθειά ανάσα τα μνημόνια τελείωσαν γιατί οι ενεχειροδανιστές δεν άφησαν τίποτα στον Ελλαδικό χώρο για τους ιθαγενείς. Αυτό που εννοείται όταν λέγεται ότι τα μνημόνια έλαβαν τέλος είναι, ότι η Ελλάδα, είναι νεκρή και αποτελειωμένη. Παραδοσιακά, όταν μια κυρίαρχη χώρα, είτε λόγω διαφθοράς, κακοδιαχείρισης, ή απροσδόκητων γεγονότων, βρέθηκε στη θέση να αδυνατεί να εξοφλήσει τα χρέη της, οι πιστωτές διέγραφουνν τα χρέη σε επίπεδο που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει η χώρα που ήταν χρεωμένη. Με την Ελλάδα υπήρξε μια αλλαγή παιχνιδιού. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με επικεφαλής τον Ζαν Κλοντ Τρισέ,  το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις Γερμανικές τράπεζες, αποφάσισαν ότι η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει ολόκληρο το ποσό, τόκων και κεφαλαίου για τα κρατικά της ομόλογα που κατείχαν γερμανικές, ολλανδικές, γαλλικές και ιταλικές τράπεζες. Στην αρχή της «κρίσης», η οποία θα μπορούσε εύκολα να επιλυθεί διαγράφοντας μέρος του χρέους, το ελληνικό χρέος ήταν 129% του ελληνικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Σήμερα είναι 180% του ΑΕΠ. Η δήλωση ότι η ελληνική κρίση έχει τελειώσει, είναι απλώς μια δήλωση, ότι δεν έχει απομείνει τίποτα για υφαρπαγή από τον ελληνικό λαό που να ενδιαφέρει τις ξένες τράπεζες. Η Ελλάδα δανείστηκε περισσότερα χρήματα για να καταβάλει τόκο στους πιστωτές της, ώστε να μην χρειαστεί να χάσουν ούτε ένα λεπτό. Ο επιπρόσθετος δανεισμός, που ονομάζεται «διάσωση» από τα οικονομικά μέσα ενημέρωσης, δεν ήταν διάσωση της Ελλάδας, ήταν μια διάσωση των πιστωτών της Ελλάδας .Επιπλέον, η Ελλάδα έπρεπε να πουλήσει τα δημόσια περιουσιακά της στοιχεία σε αλλοδαπούς και να αποδεκατίσει το ελληνικό δίχτυ κοινωνικής ασφάλισης, μειώνοντας έτσι τις συντάξεις, για παράδειγμα, κάτω από τα εισοδήματα διατροφής και επίσης μειώνοντας ριζικά την ιατρική περίθαλψη, με πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν πριν να μπορέσουν να λάβουν θεραπεία.

Για να μην ξεχνιόμαστε η Κίνα αγόρασε τα ελληνικά λιμάνια, η Γερμανία αγόρασε τα αεροδρόμια. Διάφορες γερμανικές και ευρωπαϊκές οντότητες αγόραζαν τις ελληνικές δημοτικές εταιρείες παροχής νερού. Οι κερδοσκόποι των ακινήτων αγόρασαν τα προστατευόμενα ελληνικά νησιά για την ανάπτυξη ακινήτων. Αυτή η λεηλασία της ελληνικής δημόσιας περιουσίας δεν πήγε προς την κατεύθυνση της μείωσης του χρέους που οφείλει η ελληνική κυβέρνηση. Πήγε, μαζί με τα νέα δάνεια, στην καταβολή των τόκων. Το χρέος, μεγαλύτερο από ποτέ, παραμένει. Η οικονομία είναι μικρότερη από ποτέ, όπως και ο ελληνικός πληθυσμός που σηκώνει το χρέος.

Η δήλωση ότι η ελληνική κρίση έχει τελειώσει, είναι απλώς μια δήλωση, ότι δεν έχει απομείνει τίποτα για υφαρπαγή από τον ελληνικό λαό που να ενδιαφέρει τις ξένες τράπεζες.

Η Ελλάδα βυθίζεται γρήγορα. Όλα τα εισοδήματα που συνδέονται με λιμάνια, αεροδρόμια, δημοτικές επιχειρήσεις και ολόκληρη η υπόλοιπη δημόσια ακίνητη περιουσία, που ιδιωτικοποιήθηκε με εξαναγκασμό, ανήκουν τώρα στους αλλοδαπούς που απομακρύνουν τα χρήματα από τη χώρα, μειώνοντας έτσι την ελληνική οικονομία.

Όχι μόνο καταληστεύθηκε το οικονομικό μέλλον των Ελλήνων από τους ξένους. Οι Έλληνες έχασαν επίσης την κυριαρχία τους, η Ελλάδα δεν είναι ένα κυρίαρχο έθνος εχει κυριαρχηθεί από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ κα το ΝΑΤΟ .

Ο ελληνικός λαός  που  πίστεψε στα κοινοβουλευτικά παραμύθια καταπροδομένος από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, προδόθηκε και από την κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Λαός μας είχε την επιλογή να επαναστατήσει, να χρησιμοποιήσει τη βία για να ανατρέψει τις κυβερνήσεις  που τον  παρέδωσε σε διεθνείς τραπεζίτες. Αντ’ αυτού, δεχθήκαμε την καταστροφή και δεν κάναμε τίποτα. Ουσιαστικά, διαπράξαμε μαζική αυτοκτονία. 350.000 κυρίως νέοι και επαγγελματίες, έχουν φύγει από τη νεκρή Ελλάδα. Το ποσοστό γεννήσεων είναι πολύ χαμηλότερο από το ποσοστό που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση του υπόλοιπου πληθυσμού.

Το σύνολο του Δυτικού Κόσμου ζει σε ψέματα που υποκινούνται από ισχυρές ομάδες οικονομικών συμφερόντων για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Οι λαοί που ζουν σε έναν κόσμο ελεγχόμενης πληροφορίας δεν έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει σε αυτούς. Επομένως, δεν μπορούν να ενεργήσουν προς το συμφέρον τους.

Δεν είναι  τυχαίο  η άνοδος του φασισμού, οφείλεται πρωτίστως στην κρίση του καπιταλισμού που   αναγκάζεται να δήξει το πραγματικό του πρόσωπο, και δευτερευόντως στα διεφθαρμένα κοινοβουλευτικά συστήματα, που έχουν καταντήσει  οι σφουγγοκωλάριοι των τραπεζιτών και των πολυεθνικών  κολοσσών.

Έρχονται εκλογές και σε λίγο θα αρχίσουν να πλειοδοτούν ποιος θα πει τα μεγαλύτερα ψέματα αυτό βέβαια το ξέρεται καλύτερα από εμένα που δεν ψηφίζω, αυτό όμως  που δεν ξέρεται είναι ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ τους να μην πουν ποτέ την αλήθεια. Αυτή δεν θα την ακούσετε ποτέ και ούτε θα επιτρέψουν στα ΜΜΕ να ακουστεί . Τώρα όμως στο Ρέθυμνο εκτός από τους κατ επάγγελμα ελέω θεού οικογενειακοί βουλευτές αφού μας έσωσαν, ήλθαν και οι γιατροί και έρχονται ευτυχώς και οι δικηγόροι που είναι ορκισμένοι να υπηρετούν και να λένε μόνο την αλήθεια ,επιτέλους θα την μάθουμε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ