ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τελικά η ΚΕΔΗΡ ήταν έγκυος! (…σε συνέχεια παλαιότερης δημοσίευσης μου «Η ΚΕΔΗΡ είναι έγκυος ή ολίγον έγκυος;)

0

Μετά τον πολύμηνο έλεγχο των δύο ορκωτών ελεγκτών, εν είδει γυναικολόγων, διαπιστώθηκε η εξωμήτριος εγκυμοσύνη της ΚΕΔΗΡ.

Φερόμενοι πατεράδες οι διοικητικοί υπεύθυνοι επί των οικονομικών, απατημένος (;) σύζυγος ο αιρετός πρόεδρος της ΚΕΔΗΡ. Ακόμα και οι «στενοί συγγενείς»-αιρετοί δημοτικοί σύμβουλοι των αντιπολιτευόμενων συνδυασμών δεν είχαν πάρει χαμπάρι για την «απιστία» (ας όψεται ο ραδιοφωνικός σταθμός 9.80) άσχετα εάν σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το κακό που μας βρήκε. ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ή ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ; Τροφή για σκέψη.

Δεν είμαι οικονομολόγος και ούτε επιθυμώ να «οικονομολογίσω» πριν μιλήσουν οι κατεξοχήν αρμόδιοι για καταλογισμό ευθυνών. Ένα όμως είναι βέβαιο. Η έλλειψη διαδικασίας εσωτερικού (αυτο)ελέγχου για την οικονομική διαχείριση (π.χ. διπλογραφικό σύστημα) επωάζει το αυγό του φιδιού της ατασθαλίας.

Συνυπεύθυνοι στην εύρυθμη και νόμιμη λειτουργία του δήμου είναι και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και ιδιαιτέρως εκείνοι που προεδρεύουν υπηρεσιών του δήμου ή επιτροπών.

Τη μεγαλύτερη όμως ευθύνη φέρει το εκλογικό σώμα με την εκλογή των αντιπροσώπων του στο δημοτικό συμβούλιο (δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους). Όσο το κύριο κριτήριο της ψηφοδοσίας παραμένει το κουμπαρο-συντεκνιλίκι και η κομματική ταυτότητα αγνοώντας ένσημα και εύσημα των υποψηφίων τότε το τραγούδι του Παπάζογλου (στίχοι Ρασούλη) «Πότε Βούδας, πότε Κούδας» θα παραμένει επίκαιρο, εν προκειμένω «Πότε ΔΑΝΕΡ, πότε ΚΕΔΗΡ».

Προσωπική μου άποψη είναι ότι απαιτείται εσωτερική αναδιάρθρωση του στελεχιακού δυναμικού του δήμου σε όλες τις υπηρεσίες του. Και ο καλύτερος Η/Υ χρειάζεται reset.

Είναι στο χέρι του δημάρχου να γίνει…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ