ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το χρέος, σήμερα, των δημοκρατικών, προοδευτικών, αριστερών και σοσιαλιστών πολιτών

0

Σε μια εποχή που βεβαιότητες του χθες καταρρέουν (πανδημική κρίση, ενεργειακή κρίση, πόλεμος, επισιτιστική κρίση, ανθρωπιστική κρίση κ.α.), που επαναπροσδιορίζεται το εννοιολογικό περιεχόμενο λέξεων και  ο δημόσιος λόγος, από πλευράς κυβερνητικών παραγόντων, εμφορείται από μια βαθιά ατομοκεντρική αντίληψη, δηλαδή βαθιά ταξική και νεοφιλελεύθερη, με μεγάλες δόσεις τοξικότητας οι δημοκράτες, προοδευτικοί, αριστεροί, σοσιαλιστές πολίτες έχουμε ένα χρέος απέναντι στο μέλλον της κοινωνίας, στο μέλλον του τόπου μας, να μη μείνουν απαθείς και να πάρουμε θέση στα μεγάλα ιστορικά και πολιτικά διακυβεύματα σήμερα.

Αυτό που ενεργοποιηθεί, κινητοποιεί και προωθεί διαχρονικά τις προοδευτικές αλλαγές είναι η επιδίωξη εγκαθίδρυσης της κοινωνικής δικαιοσύνης,  της  ασφάλειας, της ειρηνικής συνύπαρξης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της εμβάθυνσης της δημοκρατίας και μέσο είναι η αξιοποίηση των πολιτικών δυνάμεων και ανθρώπων με αυτό το όραμα για να εργαστούν σε αυτή την κατεύθυνση.

Σήμερα που η Κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να σαρώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, να εμβαθύνει τη διαπλοκή στον τόπο, να ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο, να παίξει στα ζάρια την εξωτερική πολιτική της χώρας, να εξυπηρετήσει τα εγχώρια και διεθνή funds και τους ολιγάρχες καταδικάζοντας σε όλο και μεγαλύτερη φτώχεια τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικοοικονομικά στρώματα, απαιτείται όλοι εμείς που βρισκόμαστε στην άλλη πλευρά της ιστορίας (τη σωστή για να έχουμε δικαίωμα να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο για όλους) να δώσουμε τη μάχη για την πολιτική αλλαγή, για να ανασάνει ο τόπος, για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρά μας.

Δίνουμε δυναμικό παρών σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, μέσα από τα κινήματα, μέσα από τους αγώνες της νεολαίας, των εργαζόμενων, των φοιτητών, της αγροτιάς, μέσα από το πατριωτικό καθήκον μας  να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, μέσα από την άοκνη δουλειά μας στην καθημερινότητά μας για να κρατήσουμε την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ μας. 

Δεν υπάρχουν περιθώρια πλέον, όλες οι δυνάμεις και οι φωνές μας πρέπει να συντονιστούν. Να αντηχήσει στα βάθη της κοινωνίας μας το όραμα μιας άλλης Ελλάδας, δημοκρατικής, προοδευτικής με κοινωνική δικαιοσύνη, με ισχυρό κοινωνικό κράτος, ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.

Για αυτό το λόγο η 15η Μαΐου αποτελεί την αρχή του τέλους της νεοφιλελεύθερης πολιτικής Μητσοτάκη. Δίνουμε ηχηρό μήνυμα στην κάλπη του Προέδρου στηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα. Γινόμαστε όλοι μέρος της λύσης, μέρος της πολιτικής αλλαγής. Για να τους στείλουμε τον λογαριασμό και να προσφέρουμε στο πολιτικό σύστημα ένα διαφορετικό παράδειγμα εσωκομματικής λειτουργίας μέσα από τις αμεσοδημοκρατικές μας διαδικασίες εκλογής προέδρου και συλλογικής ηγεσίας.

Ένα θα είναι το μήνυμα το βράδυ της 15ης Μαΐου, ανεξαρτήτως της εκλογής των προσώπων. Δεν θα υπάρχουν νικητές, δεν θα υπάρχουν ηττημένοι, γιατί όλοι μας θα είμαστε νικητές και θα έχουμε στείλει το μοναδικό μήνυμα σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε χωριό, σε κάθε λιμάνι, ραχούλα και βουνοκορφή: Η χώρα αλλάζει πορεία, η ελπίδα για ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο επιστρέφει, ο ελληνικός λαός παίρνει τις τύχες στα χέρια του. 

Αυτός ο λαός ξέρει να θυμάται, να ανασαίνει, να διεκδικεί, να αγωνίζεται, να νικά. Και ήρθε η ώρα να πράξει το ιστορικό και πατριωτικό του καθήκον. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ