ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Τσιάρας για πανώλη: Στην Ελλάδα έχουν θανατωθεί 14.000 ζώα ενώ στη Ρουμανία 200.000

0

Στον συνολικό αριθμό των θανατώσεων ζώων στην χώρα μας μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, συγκρίνοντας τον με αυτόν της Ρουμανίας όπου τελικά διαπιστώθηκε ότι προήλθε το κρούσμα πανώλης στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή ο κ. Τσιάρας ζήτησε από την αντιπολίτευση υπεύθυνη στάση καθώς και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Αναλυτικότερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφερόμενος στα ζώα που έχουν θανατωθεί τις τελευταίες δέκα ημέρες όπου έχουν εντοπιστεί 22 κρούσματα πανώλης σε Θεσσαλία, Κόρινθο και Αττική, είπε:

«Στην Ελλάδα έχουν θανατωθεί 14.000 ζώα μέχρι στιγμής, ενώ στη Ρουμανία 200.000» είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Κ. Τσιάρας.

Ο κ. Τσιάρας ζήτησε μία πιο υπεύθυνη στάση από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, ώστε να εκριζωθεί η πανώλη των μικρών μηρυκαστικών.

«Θα περίμενα μεγαλύτερη υπευθυνότητα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Έχοντας η ίδια μια κυβερνητική θητεία θα περίμενα να καταλαβαίνει ποια είναι η πραγματικότητα, ποιες είναι οι δυνατότητες και τι μπορεί να γίνει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιάρας.

Παράλληλα εξήρε τη δουλειά που γίνεται στη Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως χώρα πρότυπο για τις υπόλοιπες χώρες στη διαδικασία αντιμετώπισης της νόσου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην προέλευση της νόσου, σημείωσε ότι απαιτείται υπευθυνότητα και σοβαρότητα και συνέστησε να αναμένουμε τα αποτελέσματα της επίσημης επιδημιολογικής έρευνας.

cnn,gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ