ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ μου Νικόλα..

0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ Vs ASTON VILLA

Ήταν εκείνο το βράδυ μιας "ευλογημένης" Πέμπτης, στις 9 του Μάη, όταν με τον γιό μου τον Θοδωρή, τον εγγονό μου τον Μανώλη και τρείς αγαπητούς φίλους:

Τον Νίκο, τον Μάνο και τον Φώτη,  περνούσαμε μαζί την Θύρα 14 στο Ναό του ποδοσφαίρου ή αλλιώς του Σταδίου Καραϊσκάκη στο Παλαιό Φάληρο εκεί... μακριά στον Πειραιά!!!

Ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια της θύρας για να βρούμε την σειρά και τις θέσεις μας αντίκρυσα μια ερυθρόλευκη λαοθάλασσα που όμοια της δεν είχα αντικρύσει ποτέ και πουθενά!!!

Ένας βυζαντινός ύμνος από την Θύρα 7 πλανιόταν πάνω από το γήπεδο και όπως πληροφορήθηκα αργότερα, ακούγονταν από το Μπέρμιχαμ έως την Κωνσταντινούπολη και σε όλη την Ελλάδα!!!

- ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ!!!

Όταν επιτέλους καθίσαμε στις θέσεις μας ταξίδεψα ασυναίσθητα στο μακρινό καλοκαίρι του 1959... Παιδάκι πράμα τότε, με είχε πάρει ο αδελφός της μάνας μου και πήγαμε μαζί στο γήπεδο του ΟΦΗ στο Ηράκλειο που έπαιζε φιλικό αγώνα με τον πρωταθλητή Ελλάδος 1958-59 Ολυμπιακό!!! Περιττό να σου πω ότι τα ίδια συναισθήματα που κυρίευσαν τότε την παιδική ψυχή μου... πλημμύρισαν τα 72 μου χρόνια και την νύχτα της 9 του Μάη. Λες και δεν είχε περάσει ούτε μια μέρα!!! Κοίταζα τον Μανώλη κι έβλεπα τον εαυτό μου... Άκουγα τις ιαχές του κι αντιλαλούσαν τα χρόνια μου κάπου στα βαθιά νερά του Πειραιά... Έτσι είναι όμως!!! Τα χρόνια πάνε κι έρχονται...

Όπως τα πρωταθλήματα!!!

Για την Ιστορία σου στέλνω χαιρετίσματα με μια φωτογραφία εκείνης της παιδικής μου ομάδας "ΘΡΥΛΟΣ", που το 1959 στις 21 Ιουνίου νίκησε την ΑΕΚ με 2-1 και κατέκτησε το έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όρθιοι από αριστερά:

ΗΛΙΑΣ ΡΩΣΣΙΔΗΣ- ΣΑΒΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ- ΜΙΜΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΟΥΛΗΣ- ΚΩΣΤ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ

Καθιστοί από αριστερά:

ΑΝΤ. ΠΟΣΕΙΔΩΝ- ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ - ΗΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΉΣ- ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΕΜΠΗΣ- ΣΤΈΛΙΟΣ ΨΥΧΟΣ.

Προπονητής: Ο Ιταλός ΜΠΡΟΥΝΟ ΒΑΛΕ.

Μ.Θ.Κ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ