ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ μου Νικόλα..

0

Τούτη η φωτογραφία είναι από το πρωινό της 14ης του Ιούνη, στον μικρό καφενέ του Λευτέρη Ριτζάκη… του "αντάρτη". Στην πλατεία της Σοχώρας.

Μικρή Βουλή θυμάμαι πως αποκαλούσαμε το στέκι μας αυτό, στα χρόνια του γέρο- Σταύρου Ρίτζα, ιδρυτή του καφενέ και πατριάρχη των Ριτζαίων!!!

Από τα Χαράκια μέχρι τον Άγιο Σπυρίδωνα και γύρω από την Σοχώρα, οι Ριτζαίοι δίνουν το παρών σχεδόν μισό αιώνα τώρα... Αυτό για ενημέρωση σου!!!

Η μοίρα όμως και οι πονηροί καιροί τα έφεραν έτσι, που το στέκι μας αυτό κατάφερε να γίνει "θρύλος" και ταυτίστηκε με έναν άλλο ΘΡΥΛΟ.

Τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!!!

Τούτο οφείλεται αποκλειστικά στον Λευτέρη και στην μεγάλη του αγάπη για την ομάδα του Πειραιά.

Τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!!!

Εξ απαλών ονύχων οργανωμένος φίλαθλος της λατρεμένης του ομάδας και Ολυμπιακάκιας μέχρι το "μεδούλι", αναρριχήθηκε έως την κορυφή του φιλαθλητισμού και κατάφερε να γίνει...

"Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων Ολυμπιακού Ρεθύμνου"!!!

Για τα "γηρατειά" του έχει πολλά να θυμάται από τα ταξίδια και του αγώνες της αγαπημένης του ομάδας!!!

Όπως επίσης περισσότερα έχει να θυμάται από τα πειράγματα και τις καζούρες από θαμώνες του καφενέ, που είναι φίλοι της ΑΕΚ ή του ΠΑΟ.

Όπως ας πούμε του Μπάμπη Σφακιανάκη ή του Μήτσου Τσομπανάκη και του μπάρμπα-Θανάση Γουλιελμάκη!!!

Πριν από κάθε μεγάλο και κρίσιμο αγώνα τα πειράγματα, τα "καρφιά" και τα υπονοούμενα δίνουν και παίρνουν εκεί στον καφενέ του Αντάρτη στην Σοχώρα!!!

Όπως εκείνο το πρωινό... της 14ης Ιουνίου!!!

Το βράδυ θα γινόταν ο πέμπτος και τελευταίος αγώνας μπάσκετ για το πρωτάθλημα, μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο Λευτέρης έστρωσε μία σημαία της ομάδας του, κάλεσε και τον γιο του τον Στέλιο για μια αναμνηστική φωτογραφία πριν από την "κατάκτηση" του πρωταθλήματος!!!

Το αποτέλεσμα εκείνης της νύχτας Νικόλα μου το ξέρεις... Η ομάδα του Λευτέρη έχασε και ο Λευτέρης ο Αντάρτης... πληγώθηκε βαριά!!!

Και δεν φτάνει που το πρωτάθλημα πήγε στον αιώνιο αντίπαλο του Λευτέρη, έχει και τον Μπάμπη με τον Μήτσο να του κάνουν πλάκες και να κρυφογελάνε πίσω από την πλάτη του!!!! 

Μ.Θ.Κ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ