ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Όχι κύριε πρόεδρε του ΣΑΟΡ δεν είναι νόμιμο…

0

Να έχετε υπόψη σας κύριε πρόεδρε, ότι στη χώρα αυτή ό,τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια δεν είναι τίποτα νόμιμο ούτε ανθρώπινο. Όλοι όσοι επέβαλαν μνημόνια και όσοι τα ψήφισαν και τα εκτελούν ουδεμία νομιμότητα έχουν. Αν θυμάστε, και δεν κάνω λάθος, ήσασταν παρών, όταν ως  ΣΑΟΡ φέραμε και μίλησε ενώπιον πολλών Ρεθύμνιων μελών μας και πολλών μελών του συμβολαιογραφικού συλλόγου Ρεθύμνης, ανέλυσε και τεκμηρίωσε την απάτη που έχουν διάπραξη οι δικοί μας οι ευρωπαίοι με τις μνημονιακές κυβερνήσεις, ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου κύριος Γεώργιος Κασιμάτης. Φαίνεται ότι το μυαλό σας στη σημαντική αυτή ομιλία απουσίαζε εκ της αιθούσης.

Πέραν όμως αυτών έχετε υπόψιν σας κύριε πρόεδρε, ότι και στο αρχαίο ελληνικό δίκαιο και αργότερα στο ρωμαϊκό δίκαιο και στο σημερινό δίκαιο που σπουδάζουν οι νομικοί μας, επισημαίνεται ότι οι αποφάσεις που είναι υπέρ των ολίγων και κατά των πολλών είναι παράνομες, καταχρηστικές και αντιδημοκρατικές και σχεδόν πάντοτε καταπίπτουν και συνήθως την πληρώνουν αυτοί που τις εφαρμόζουν. Δυστυχώς, νομοθετική, δικαστική και εκτελεστική εξουσία ενώ έχουν χρέος να υπηρετούν το λαό, ξεστράτισαν. Και με την ανοχή μας βέβαια υπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων και ελαχίστων εναντίον των πολλών. Αυτό σημαίνει κύριε πρόεδρε φασισμός και μόνο δημοκρατία δεν είναι.

Παρά ότι οι εφαρμόζοντες τούτα παρουσιάζονται ως τιμητές της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Μας δουλεύουν δηλαδή. Αλλά εμείς φταίμε. Αντίσταση για φασισμό που είναι εδώ ένας τρόπος υπάρχει μόνο. Παρεμπιπτόντως ο αρχαίος φιλόσοφος Αριστοτέλης είπε πως η τυραννία φροντίζει να πτωχεύσει τους πολίτες, αφενός μεν να συντηρείται η φρουρά του καθεστώτος από τα λεφτά των πολιτών και αφετέρου να είναι απασχολημένοι να μην επιβουλεύονται το καθεστώς.

Δεν υπάρχει καμία νομιμότητα στην έξωση που έγινε και σε κάθε έξωση των Ελλήνων από τα σπίτια τους. Εξάλλου για την φτωχοποίηση των Ελλήνων είναι υπεύθυνες οι κυβερνήσεις διαδοχικά με τις πολιτικές που εφαρμόζουν. Η νομοθετική εξουσία, η δικαστική και η εκτελεστική παρανομούν. Αυτοί δεν είναι νόμιμοι κύριε πρόεδρε.

Βέβαια έχουμε ευθύνη όλοι μας που ανεχόμεθα όλα αυτά αδιαμαρτύρητα. Για να μη μακρηγορώ, έχω την αίσθηση ότι αυτοί που σχεδίασαν αυτά εναντίον των Ελλήνων και της χώρας μας τελειώνουν. Και μαζί τους θα τελειώσουν και αυτοί που τα επέβαλαν και αυτοί που τα εκτελούν τις αυθαιρεσίες των παραπάνω. Ελπίζω πέραν τούτου ότι θα υπενθυμίσει ο καλός θεός και σε εμάς να πράξουμε τα δέοντα εναντίον αυτών που καταργούν τις αξίες μας και απομυζούν τον ιδρώτα των Ελλήνων.

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΛΑΔΟΣ

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΟΡ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ