ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου: Νέα διοίκηση - νέο όραμα - νέες φιλοδοξίες

0

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε η Ακαδημία μπάσκετ Ρεθύμνου στο Ρέθεμνος και Rethemnosnews.gr με τους ανθρώπους της ομάδας να μιλούν για πολλά θέματα, καθώς υπάρχει νέα διοίκηση πλέον.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Την αρχή έκανε ο Γενικός Γραμματέας της ομάδας, ο κ. Θεοδωρής Βασίλης, ο οποίος μας ανέλυσε την νέα διοίκηση της ομάδας.

Είστε μια  νέα διοίκηση που έχει αναλάβει πρόσφατα, μπορείτε να μας πείτε για ποιο λόγο επιλέξατε να ασχοληθείτε με την Ακαδημία;

«Ο κύριος λόγος που επιλέξαμε να ασχοληθούμε με την Ακαδημία είναι η αγάπη για το μπάσκετ με το γεγονός ότι τα παιδιά όλων όσων εμπλέκονται στα διοικητικά παίζουν μπάσκετ στην ομάδα, ήταν ο συνδυασμός που μας έκανε να ασχοληθούμε με την ομάδα».

 Σαν νέα διοίκηση που είστε, μπορείτε να μας πείτε τι στόχο έχετε οριοθετήσει, όχι μόνο για φέτος αλλά γενικά;

«Ο στόχος που έχουμε οριοθετήσει είναι καταρχάς να μάθουν τα παιδιά να παίζουν μπάσκετ, δηλαδή τα παιδιά που παίζουν στην Ακαδημία να απολαμβάνουν το μπάσκετ. Να το διδάσκονται όπως πρέπει και όσο αφορά το κομμάτι του ανδρικού τμήματος το πάμε σιγά- σιγά, ακόμα είμαστε μικρή ομάδα, μια μικρή παρέα για την ώρα και το πάμε σιγά. Δεν έχουμε βάλει στόχους συγκεκριμένους, εμείς θέλουμε να κάνουμε αξιοπρεπείς εμφανίσεις και αυτός είναι ο στόχος μας. 

Πιστεύετε ότι η Ακαδημία μπορεί να αγωνιστεί κάποια στιγμή στις επαγγελματικές κατηγορίες;

«Το έχουμε κάνει ξανά και πιστεύω πως ναι. Απλά οι συγκυρίες αυτή την περίοδο είναι λίγο δύσκολες, καταλαβαίνετε με το θέμα του Covid-19 έχουν μείνει όλα πίσω. Οι πόροι οι οικονομικοί είναι δυσεύρετοι και λόγω αυτού θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπούμε σε αυτή την διαδικασία την συγκεκριμένη στιγμή».

Απασχολείτε νέα παιδιά στην ομάδα, είναι αυτή η φιλοσοφία που θέλετε να περάσετε με τα νέα παιδιά και να επενδύσετε πάνω σε νέους αθλητές;

«Το όνομα της ομάδα μας είναι Ακαδημία, θα μπορούσαμε και εμείς να βρούμε κάποιους παίκτες που είναι πιο μεγάλοι σε ηλικία,  και να στοχεύσουμε κάπου ψηλότερα. Ο σκοπός και ο στόχος της ομάδας είναι να προωθήσουμε νέα παιδιά. Θεωρούμε ότι το φυτώριο είναι το Α και το Ω σε μια ομάδα, και ο στόχος μας είναι το ανδρικό τμήμα κάποια στιγμή να αποτελείται από παιδιά που έχουν ξεκινήσει από τις Ακαδημίες μας, αυτός είναι και ο βασικός μας στόχος».

Πολύς κόσμος δεν έχει πληροφορίες για την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και για αυτό θέλουμε να μας αναλύσετε την ιστορία της Ακαδημίας.

«Σαν νέα Διοίκηση ένας από τους στόχους που έχουμε βάλει είναι να μας μάθει ο κόσμος. Θεωρώ ότι τελευταία έχουμε μπει πιο δυναμικά στο προσκήνιο, έχουμε ακουστεί. Προσπαθούμε μέσω των social media κατά κύριο λόγο, καθώς τα γήπεδα είναι άδεια και δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια event που είχαμε προγραμματίσει. Η Ακαδημία λοιπόν φέτος κλείνει τα 10 χρόνια και οι ιδρυτές της ομάδας ήταν ο Ανδρέας Λαδάκης και ο Γιάννης Σταθόπουλος, οι οποίοι είδανε ότι υπήρχε ένα κενό στο συγκεκριμένο κομμάτι και θεώρησαν καλό να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα που να συμπληρώνει το έτερο δέος που υπήρχε στην πόλη μας. Έχουμε βγει δύο φορές πρωταθλητές Κρήτης και την μία φορά παίξαμε και στην Γ΄Εθνικη, θεωρώ ότι στα 10 χρόνια να βγούμε δύο φορές πρωταθλητές Κρήτης είναι ένα πολύ καλό ποσοστό. Όμως όπως σας είπα δυστυχώς ζούσαμε στην σκιά του Α.Γ.Ο.Ρ και είναι λογικό κανείς να μην ασχολείται με την ομάδα εκείνα τα χρόνια, θεωρώ όμως ότι από εδώ και πέρα έχουμε τις δυνατότητες και κυρίως επικοινωνιακά θα μπούμε και εμείς στον χάρτη και μετά φυσικά θα μπούμε και αγωνιστικά στο χάρτη και έτσι θα γίνουμε πιο γνωστοί στον κόσμο».

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος Ακαδημιών ο κ. Μίχας Κυριάκος μίλησε για τα παιδιά που απασχολεί η Ακαδημία και τα θέματα γύρω από αυτήν.

Πόσα παιδιά απασχολεί η Ακαδημία;

«Η ομάδα μας απασχολεί γύρω στα 100-120 παιδιά, χωρίς να υπάρχουν ακριβείς αριθμοί εξαιτίας του Covid-19. Κάθε χρόνο τόσα παιδιά απασχολούμε και εκεί βρισκόμαστε και αυτή την στιγμή».

Τι φιλοδοξίες έχετε για τα παιδιά που απασχολείτε;

«Αφενός η πρώτη και βασική φιλοδοξία που έχουμε για τα παιδιά που απασχολούμε στην ομάδα μας είναι να ακολουθήσουν την δια βίου άσκηση. Να μείνουν προπαντός υγιείς και να συνεχίσουν να αθλούνται είτε παίζοντας σε ομάδες, είτε στον ελεύθερο τους χρόνο και να έχουν μια υγιή ζωή».   

Σε πόσα παιδιά από αυτά που απασχολείτε τώρα, στοχεύετε να προαχθούν στην ανδρική ομάδα;

«Το πλάνο που έχουμε σαν προπονητές είναι 3-4 παιδιά κάθε χρόνο να προωθούνται από την εφηβική ομάδα στην Ανδρική. Αυτό για μας θα είναι μια επιτυχία αν και γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο, διότι τα παιδιά πλέον έχουν αλλάξει τις προτεραιότητες τους, εμείς όμως συνεχίζουμε για αυτό τον στόχο, 3-4 παιδιά να παίζουν για την Ανδρική ομάδα».

Επειδή είναι η εποχή περίεργη και βλέπουμε συνεχώς να αυξάνονται τα κρούσματα, τι μέτρα έχετε πάρει για να προστατέψετε τα παιδιά από το να μην κολλήσουν τον Covid-19;

«Εμείς σαν Ακαδημία ακολουθούμε κατά γράμμα τα πρωτόκολλα που μας έχουν έρθει από τις ενώσεις μας και δεν παρεκκλίνουμε ποτέ. Αυτό είναι και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, διότι δεν είμαστε ειδικοί πάνω σε αυτά τα θέματα , οπότε ότι πρωτόκολλα μας έχουν στείλει και ότι επιδείξεις μας έχουν στείλει τις τηρούμε κατά γράμμα».

Για ποιο λόγο ένα γονιός να στείλει το παιδί του στην Ακαδημία;

«Εγώ θεωρώ ότι αυτό που ξεχωρίζει την Ακαδημία είναι ότι έχουμε μια πολλή παιδαγωγική προσέγγιση στην εκμάθηση του αθλήματος.  Διαθέτουμε αρκετή τεχνογνωσία να προσφέρουμε στα παιδιά και ότι κάνουμε σίγουρα δεν είναι τυχαίο».

Ποιο είναι αυτό το στοιχείο που θέλετε να περάσετε στα παιδιά πέρα από το αθλητικό κομμάτι;

«Όπως πολλά πράγματα έτσι και το μπάσκετ είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας, οπότε τα παιδιά εισερχόμενα στα τμήματα μας προσπαθούμε να τα κάνουμε να γίνουν καλύτεροι έκτος από το αθλητικό κομμάτι και στο ανθρωπινό. Προσπαθούμε να μοιράσουμε γνώσεις για το πώς τα παιδιά να γίνουν πιο υπεύθυνα, να είναι προσηλωμένα στο στόχο τους και γενικά προσπαθούμε να τους βελτιώσουμε και το κομμάτι της προσωπικότητας».

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Α΄ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Στο τέλος ο προπονητής της Ανδρικής ομάδας, ο κ. Παπαδογιαννάκης Γιώργος ανέλυσε το φετινό ρόστερ, το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζονται φέτος αλλά και για τους Ζήση και Μπουρούση που υπήρξαν συμπαίκτες στο εφηβικό της ΑΕΚ.

Θέλω να μας μιλήσετε για το ρόστερ της ομάδας που έχετε φέτος και που θεωρείται από υπερτερείτε και υστερείτε;

«Φέτος διαθέτουμε ένα νεανικό ρόστερ με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας (23). Όπως καταλαβαίνετε από τους τόσους παίκτες που έχουμε θα υπερτερούμε στο πάθος και στην ενέργεια, ενώ υστερούμε σε εμπειρία πράγμα που θα το βελτιώσουμε μέσα από την δουλειά μας και από την όρεξη την οποία θα έχουμε».

Τι μπάσκετ φιλοδοξείτε να παίξετε φέτος;

«Θέλω καταρχάς να μάθουν να παίζει ο ένας για τον άλλον, πράγμα που γίνεται διότι τα παιδιά έχουν γίνει μια παρέα, θέλω να μάθουν να μάχονται από το πρώτο λεπτό, είτε κερδίζουν είτε χάνουν. Να μην τα παρατάνε και να μάθουν να διαβάζουν το μπάσκετ».

Η γνώμη σας για το φετινό πρωτάθλημα.

«Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι τριών ταχυτήτων, τρείς ομάδας θα ξεχωρίσουν και μια από αυτές θα είναι το Ρέθυμνο Cretan Kings μαζί με τον Ηρόδοτο και την Ιεράπετρα. Μετά άλλες 2-3 ομάδες που δείξανε στο κύπελλο ότι δεν θα είναι στην κάτω μεριά της βαθμολογίας και από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι ικανές να πάρουν νίκες και εντός αλλά και εκτός έδρας».

Τι θεωρείτε ότι χρειάζεται να έχει κάποιος για να γίνει καλός παίκτης και τι για να γίνει ένας παίκτης καλός προπονητής;

«Θα πρέπει για αρχή να είναι ταπεινός, να ακούει τον προπονητή του και να δουλεύει. Στη συνέχεια για να είναι καλός προπονητής θα πρέπει να διαβάζει να ενημερώνετε, να ξέρει τι παίκτες έχει και να τους ακούει».

Ήσασταν συμπαίκτης με παίκτες όπως ο Ζήσης και ο Μπουρούσης πόσο σημαντικό ήταν για σας που είχατε τέτοιους παίκτες για συμπαίκτες και αν έχουν επηρεάσει τον τρόπο σκέψη σας στο μπάσκετ:

«Έφυγα από την Κρήτη και πήγα στο εφηβικό της ΑΕΚ είδα αυτά τα παιδιά, ο μεν Ζήσης με μπόλικο ταλέντο να δουλεύει και να είναι ταπεινός, ο δε Μπουρούσης και αυτός δούλευε και δεν επαναπαύτηκε όπως και άλλοι συμπαίκτες που είχα που ήταν «Ψηλοί» και δεν προχωρήσανε. Όποτε δουλειά- ταπεινότητα και το κεφάλι κάτω. Αυτό με έμαθαν αυτά τα παιδιά».

Τέλος ένα μήνυμα που θέλετε να  στείλετε στους φιλάθλους για την χρονιά που ξεκίνησε.

«Μπορεί να μην έχουν την δυνατότητα να μας παρακολουθήσουν από κοντά αλλά θέλουμε να μας στηρίξουν από τις μεταδόσεις στο διαδίκτυο και θεωρώ ότι αυτό που θα δουν θα τους αρέσει».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ