ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρεθυμνιακός: Ήττα με πολλά παράπονα για τον διαιτητή

0

Η ανακοίνωση του Ρεθυμνιακού:

«Ακόμη και ο πιο αισιόδοξος φίλος του νεοφώτιστου Άρη Σούδας δεν περίμενε ίσως ότι σε μια ανύποπτη φάση στο 90’ της αναμέτρησης της ομάδας του με τον Ρεθυμνιακό ότι μια εφεύρεση του κακού Ηρακλειώτη διαιτητή Μανώλη Βασάκη θα έδινε την ευκαιρία στον σπεσιαλίστα των στημένων φάσεων Μποτωνάκη να χαρίσει στους γηπεδούχους την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και θα στερούσε από τα «δελφίνια» ακόμη και τον βαθμό της ισοπαλίας. Σε έναν αγώνα όπου δεν υπήρχε η πληθώρα φάσεων, ο Ρεθυμνιακός μας στην πρώτη ουσιαστικά καλή φάση στο 19’ άνοιξε το σκορ. Ο αρχηγός Στέλιος Δελήμπασης ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι κοντά στο χώρο του κέντρου και από δεξιά. Με ιδανικό τρόπο έφερε την μπάλα στην άλλη άκρη του γηπέδου και μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων εκεί όπου κινήθηκε ταχύτατα ο Χρήστος Μερτίρι που την κατέβασε με το στήθος και με διαγώνιο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βροντάκη, ανοίγοντας το σκορ. Χωρίς να παρεμβληθεί κάτι αξιοσημείωτο στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν να ισοφαρίσουν στο 27’ με διπλή προσπάθεια του Δρακάκη, με το 1-1 να παραμένει μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Χωρίς φάσεις, αλλά με φάουλ-«εφεύρεση»… 

Στην επανάληψη το παιχνίδι έγινε πιο δυνατό, με μόλις δύο φάσεις όλες και όλες να καταμετρούνται σαν ευκαιρίες. Η δεύτερη μάλιστα από αυτές ήταν και εκείνη που διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα. Σε μια ανύποπτη φάση στο 90’ Δρακάκης και Μπούσδρας διεκδίκησαν την μπάλα με τον παίκτη του Άρη Σούδας να βρίσκεται στο έδαφος και τον διαιτητή Βασάκη, προς γενική έκπληξη ακόμη και των ανθρώπων των γηπεδούχων να υποδεικνύει φάουλ σε εξαιρετικό σημείο για τους νεοφώτιστους. Στην τελευταία τους ευκαιρία ο Μποτωνάκης με πολύ καλή εκτέλεση νίκησε τον Κοκκαλά που κατευθύνθηκε στην πορεία της μπάλας χωρίς όμως να καταφέρει να αποσοβήσει το μοιραίο. Έτσι μετά τον Χανιώτη Γεωργόπουλο και ο συνάδελφός του Ηρακλειώτης αυτή την φορά Βασάκης, υποχρέωσαν τον Ρεθυμνιακό μας στην 2η φετινή του ήττα.

Αναλυτικά : 

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

 
ΓΚΟΟΟΟΟΛ 0-1 19’  Μετά από εκτέλεση φάουλ του Δελήμπαση από δεξιά και κοντά στο χώρο του κέντρου ο Μερτίρι θα κατεβάσει ωραία με το στήθος και από πλάγια αριστερά με διαγώνιο σουτ θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βροντάκη.
ΓΚΟΛ 1-1 27’ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μποτωνάκη από αριστερά ο Δρακάκης θα πιάσει στην «καρδιά» της άμυνας κεφαλιά, ο Κοκκαλάς θα αποκρούσει ενστικτωδώς, όμως ξανά ο σέντερ φορ των γηπεδούχων με νέα κεφαλιά, θα ισοφαρίσει, παρά την νέα απόκρουση του τερματοφύλακα του Ρεθυμνιακού.
29’ Σουτ του Τσιμπρικίδη που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κοκκαλά από πλάγια αριστερά, θα αποκρούσει στην κλειστή του γωνία ο τερματοφύλακας των «κυανόλευκων». Το κόρνερ εκτέλεσε απευθείας ο Μποτωνάκης με τον πορτιέρο του Ρεθυμνιακού να αποκρούει εκπληκτικά στο αριστερό «Γ» της εστίας του.
32’ Σουτ από καλή θέση του Δροσάκη, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, μπλόκαρε σταθερά ο Βροντάκης.
34’ Σέντρα από δεξιά του Αντιασβίλι, ο Μερτίρι αφύλακτος μέσα στην περιοχή θα πιάσει κεφαλιά, όμως ο Βροντάκης με ψυχραιμία θα μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.
41’ Από κακή συνεννόηση των αμυντικών του Ρεθυμνιακού ο Δρακάκης θα βρεθεί απέναντι από τον Κοκκαλά, το σουτ που επιχείρησε όμως, απέκρουσε εκπληκτικά στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας του Ρεθυμνιακού.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

74’ Διαγώνιο σουτ του Μποτωνάκη από πλάγια δεξιά θα περάσει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κοκκαλά.
ΓΚΟΛ 2-1 90’ Ο  διαιτητής Βασάκης θα καταλογίσει ανύπαρκτο φάουλ υπέρ του Δρακάκη λίγο έξω από την περιοχή του Ρεθυμνιακού, εις βάρος του Μπούσδρα. Το φάουλ εκτέλεσε ο Μποτωνάκης, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί «Γ» του Κοκκαλά χαρίζοντας την νίκη στον Άρη Σούδας.

ΑΡΗΣ ΣΟΥΔΑΣ (Ν. Μαναρώλης) : Βροντάκης, Νικολακάκης (46’ Τσίγκας), Λιονάκης, Στεφανίδης, Βουρβαχάκης, Κυτράκης (46’ λ.τ. Μιχαλόπουλος), Τσιμπρικίδης, Μποτωνάκης, Ροκάκης (76’ Φέζγα), Ρουσάκης, Παπαθανασίου (10’ λ.τ. Δρακάκης).

ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ (Γ. Λυρώνης) : Κοκκαλάς, Τουρνάκης, Μυρθιανός, Γεωργούλης, Μπούσδρας, Δροσάκης (57’ Παπιομίτογλου), Αντιασβίλι (82’ Δασκαλάκης), Δελήμπασης, Σηφακάκης, Οικονομίκος (57’ Χαλκιαδάκης), Μερτίρι (57’ Ξεπαπαδάκης)».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ