ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρότζεν: «Ποδοσφαιρικά χρωστάω τα πάντα στον Ασπρομάτη»

0

Ο παίκτης του Αστέρα Ρεθύμνου Ρότζεν μίλησε αποκλειστικά στο Ρέθεμνος news και αναφέρθηκε στη Γ΄Εθνική, τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσε στη Γ΄Εθνικη και την ΕΠΣΡ, ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον Ηλία Ασπρομάτη.

Μίλησε μας για την εμπειρία της Γ΄Εθνικής, όπως την έχεις βιώσει μέχρι στιγμής:

«Είναι ένα πάρα πολύ δυνατό πρωτάθλημα που εκπροσωπείται από πάρα πολλές και δυνατές ομάδες και σαφώς από καλύτερους ποδοσφαιριστές. Για μένα όλο αυτό είναι κάτι το πρωτόγνωρο γιατί δεν έχω αγωνιστεί ξανά στην Γ΄Εθνική, είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι οι προπονήσεις είναι πιο δυνατές, η ένταση του παιχνιδιού είναι μεγαλύτερη και χρειάζεται καλύτερο διάβασμα απάνω στον αντίπαλο. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και παλεύουν όλες οι ομάδες για το καλύτερο δυνατό».

Για τις διαφορές ανάμεσα στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΡ με αυτό της Γ΄Εθνικής:

«Οι διαφορές είναι τεράστιες από άποψη προπονήσεων, η τακτική είναι και αυτή σε πιο υψηλό επίπεδο, πρέπει να διαβάζεις καλύτερα τον αντίπαλο και να βρίσκεις τις αδυναμίες του, αλλά τα οικονομικά δεδομένα όπως και η ποιότητα των παικτών που αγωνίζονται σε αυτό το πρωτάθλημα. Χωρίς να θέλω να μειώσω το επίπεδο των ποδοσφαιριστών στο Ρέθυμνο, όμως στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής πας με άλλα δεδομένα, αφού είναι σαν επαγγελματική κατηγορία και έτσι η διαφορά είναι τεράστια. Σε κάθε παιχνίδι που αντιμετωπίζω ομάδα από την Γ΄Εθνικη αντιλαμβάνομαι όλο και πιο πολύ την τεράστια διαφορά που υπάρχει».

Πιστεύεις ότι οι ποδοσφαιριστές που παίζουν σε ομάδες του Ρεθύμνου, μπορούν να καθιερωθούν σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα:

«Είναι  2-3 ποδοσφαιριστές που αν το κυνηγούσαν θα μπορούσαν σίγουρα να παίξουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες αλλά πιστεύω ότι είναι λίγοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Αν πρέπει να ονομάσω κάποιους, ένας από αυτούς που τυγχάνει να είναι και συμπαίκτης μου είναι ο Δημήτρης ο Ριγάκης. Το παιδί είναι για άλλη κατηγορία. Ένας άλλος ποδοσφαιριστής ο οποίος την ξέρει την κατηγορία και έχει παίξει χρόνια εκεί είναι ο Λευτέρης Ψυχουντάκης που είναι μαζί μας και ο Ραφαήλ ο Μαραθιανός είναι και αυτός απίστευτος ποδοσφαιριστής και πάρα πολλούς άλλους που δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο για να τους αναλύσω, οπότε θα αρκεστώ σε αυτούς του τρείς συμπαίκτες».

Είσαι όλη σου την ζωή στον Αστέρα Ρεθύμνου, τι έχεις βρει στον Αστέρα και έχεις ριζώσει στην ομάδα:

«Ίσως έχω βρει το σπίτι μου εδώ και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους. Όλο αυτό το συναίσθημα ξεκίνησε και έγινε δυνατό από την συνεργασία με τον Ηλία τον Ασπρομάτη που είναι ο προπονητής μου και έχω δεθεί πάρα πολύ με αυτόν τον προπονητή, επειδή θεωρώ ότι εκτός από καλό ποδοσφαιριστή με έχει κάνει και πολύ καλό άνθρωπο. Από την πρώτη στιγμή πίστευε στις δυνατότητες μου και είδε κάτι σε μένα που δεν το είδε κάποιος άλλος. Ο Αστέρας είναι η ομάδα και είναι το σπίτι μου και αυτός είναι ο λόγος που έχω ριζώσει εδώ».

Έχεις βγει πρώτος σκόρερ της ΕΠΣΡ και έχεις πάρει ένα πρωτάθλημα και  ένα σουπερ καπ με τον Αστέρα, σε τι άλλες διακρίσεις στοχεύεις:

«Στοχεύω πάντα να κερδίζει η ομάδα μου και θεωρώ ότι αυτή θα είναι η καλύτερη διάκριση για μένα καθώς προσπαθώ πάντα να την βοηθώ να κερδίζει. Σε συλλογικό επίπεδο είναι να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον Αστέρα να παραμείνει στην κατηγορία και θεωρώ ότι θα είναι μια σπουδαία διάκριση αυτή. Νομίζω ότι εκεί μας αξίζει να παίζουμε μιας και η ομάδα κάνει πολύ σπουδαία δουλειά σε πολλά επίπεδα και ένα από αυτά είναι και οι ακαδημίες της στην οποία διαθέτει 300 παιδιά. Βγάζει πάρα πολλά παιδιά από εκεί, στην πρώτη ομάδα έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας, και είναι πολύ καλοί παίκτες. Όλα ξεκινάνε από την βάση της ομάδας που είναι οι ακαδημίες που έχει. Έτσι έγινε και με μένα αλλά όμως και το ταλέντο δεν είναι αρκετό, και χρειάζεται να δουλέψεις και να εξελιχθείς και πάνω σε αυτό πάτησα και εγώ και δούλεψα στις αδυναμίες μου».

Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα σου:

«Είναι όταν συμπλήρωσα 100 γκολ με την φανέλα του Αστέρα στο πρωτάθλημα και έτρεξα και αγκάλιασα τον Ηλία Ασπρομάτη. Θεωρώ ότι ποδοσφαιρικά του χρωστάω τα πάντα και αυτή ήταν μια πολύ όμορφη και συναισθηματική στιγμή και έχει χαραχθεί στην μνήμη μου καθώς είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω για αυτόν τον άνθρωπο. Κάθε φορά που το αναφέρω συγκινούμαι αλλά είναι κάτι αληθινό».

Για το τι συναισθήματα αφήνει σε όλους εσάς τους ποδοσφαιριστές όλο αυτό το χάος που επικρατεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο σχετικά με τον Covid-19:

«Η υγεία των ανθρώπων είναι πάνω από όλα και πάντα είναι σε προτεραιότητα. Αυτό που ζούμε με τον Covid-19 είναι κάτι πρωτόγνωρο και το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να τηρούμε κάποιες αποστάσεις για να προστατέψουμε και τους δικούς μας ανθρώπους, αυτούς που αγαπάμε και νοιαζόμαστε αλλά και συγχρόνως να προστατέψουμε και τους γύρω μας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με αυτή την πανδημία, να ακούμε τους ειδικούς και σιγά – σιγά όλοι μαζί θα το ξεπεράσουμε».

Ένα μήνυμα στον κόσμο για τα όσο περνάει:

«Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες και του Ρεθύμνου αλλά και της Γ΄Εθνικής να έχουν υγεία πάνω από όλα γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό και άμα έχεις υγεία όλα τα άλλα τα προσπερνάς».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ