ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σ. Σηφακάκης «Ο Ρεθυμνιακός έχει καλούς παίκτες που έχουν δυνατότητες»

0

Ο επιθετικός του Ρεθυμνιακού, Σήφης Σηφακάκης, μίλησε αποκλειστικά στο Ρέθεμνος news και σχολίασε τα όσα συμβαίνουν με το lockdown, τον Ρεθυμνιακό, τις διαφορές που υπάρχουν στα τοπικά πρωταθλήματα με αυτό της Γ΄ Εθνικής αλλά και για το ποιο γκολ από αυτά που έχει πετύχει έχει ξεχωρίσει. 

Θα μας πεις την γνώμη σου για τα όσα συμβαίνουν με το Lock down που είναι σε ισχύ αλλά και για το γεγονός πως έχουν αναβληθεί επ' αόριστον οι ερασιτεχνικοί αγώνες:

«Οι συνθήκες είναι αρκετά δύσκολες για όλους, όμως  θα πρέπει ο κόσμος να προσαρμοστεί στις οδηγίες και στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση ώστε να τελειώσει όσο γρηγορότερα γίνεται όλο αυτό και να επιστρέψουμε πίσω στην καθημερινότητα μας. Δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά των επαγγελματικών κατηγοριών από των ερασιτεχνικών ώστε να αναβληθούν. Η όλοι η κανένας είναι η γνώμη μου, ανήκουμε όλοι σε ένα σύνολο ανθρώπων με καμία διαφορά...! Σεβόμαστε όμως τις αποφάσεις των αρμοδίων».

Στα τέσσερα παιχνίδια που προλάβατε να δώσετε τι εντυπώσεις σου άφησε η ομάδα και αν πιστεύεις ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης:

«Ήταν τέσσερα παιχνίδια με διαφορετική αντιμετώπιση το καθένα, αλλά πήγαν στην δύναμη και αλλά ήταν πιο τακτικά... η ομάδα μου έχει πολύ καλούς παίχτες και τρομερές δυνατότητες επίσης υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και σε περίπτωση που συνεχιστεί το πρωτάθλημα πιστεύω θα γινόμαστε ολοένα και πιο δυνατοί»..

Πόσο μεγάλες είναι διαφορές από το τοπικό πρωτάθλημα να πηγαίνεις στη Γ΄Εθνικη:

«Οι διάφορες είναι αρκετά μεγάλες στο πως λειτουργεί όλο το σύστημα σχετικά με την οργάνωση.. σίγουρα εννοώντας προς το καλύτερο... επίσης πιο συγκεκριμένα είναι ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα πιο καλοί παίχτες πιο καλές ομάδες, πρέπει να βάζεις το μυαλό να δουλεύει περισσότερο, διαφορετικές ταχύτητες».

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται να έχει ένα παίκτης ποδοσφαιρικά για να καθιερωθεί σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό:

«θα πρέπει να νιώθει ότι δουλεύει σε μια επαγγελματική ομάδα, να νιώθει ο ίδιος επαγγελματίας όπου σημαίνει πολλά όπως διατροφή, εκγύμναση σε καθημερινή  βάση, να προσέχει την ζωή του γενικά».

Υπάρχουν στο Ρέθυμνο σωστές υποδομές ώστε να βγαίνουν ταλέντα ή όποιος παίκτης καταφέρει κάτι είναι εξ ολοκλήρου από μόνος του:

«Έχουμε περάσει σε μια εποχή που οι ακαδημίες πλέον κάνουν πολύ σωστή δουλειά, έχουν καταξιωμένους προπονητές επίσης συνεργασίες με ομάδες α εθνικής και μπορούν να αξιολογήσουν τις δυνατότητες του κάθε πιτσιρικά ώστε να βάλουν τις βάσεις για την ανάλογη εξέλιξη... ο κάθε ένας που θέλει να ασχοληθεί παραπάνω και να μην μείνει σαν χόμπι απλά θα πρέπει να δουλέψει και μονός του».

Ποιο θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερο σου προσόν και ποιο στοιχείο είναι αυτό που θα ήθελες να βελτιώσεις:

«Το μεγαλύτερο μου προσόν θεωρώ ότι είναι η δύναμη και το να έχω στην πλάτη τον αντίπαλο. Εάν μπορούσα να βελτιώσω κάποιο στοιχείο σίγουρα θα ήταν η ταχύτητα μου και ίσως η εκρηκτικότητα μου».

Έχεις πετύχει πολλά γκολ στην καριέρα σου, ποιο είναι αυτό που έχεις ξεχωρίσει και γιατί:

«Ένα γκολ το οποίο ξεχωρίζει σίγουρα πιστεύω έχει και συναίσθημα μέσα. Έχω βάλει μερικά που κρίνουν αποτελέσματα και σε αγκαλιάζει όλη η ομάδα επίσης αλλά που βλέπεις δικούς σου ανθρώπους να χαίρονται με την χαρά σου και σε συγκινεί. Έχω ξεχωρίσει 2 από αυτά. Το ένα ήταν πέρυσι που είχα περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον Πόρο και στο 93 γίναμε ένα κουβάρι καθώς ήταν το νικητήριο γκολ του αγώνα.. το 2ο ήταν σε ένα παιχνίδι τοπικού όπου έπαιζα στους Αρμένους με αντίπαλο τον αδερφό μου και καθώς του έβαλα το δεύτερο γκολ ήρθε και με αγκάλιασε μετά απο ένα μικρό διάλογο που είχαμε».

Ένα μήνυμα στον κόσμο που έχει κλειστεί στα σπίτια του και περνάει δύσκολα:

«Να κάνουν υπομονή, να είναι δυνατοί και να περάσουν όσο πιο ευχάριστα γίνεται αυτό τον χρόνο με ανθρώπους που αγαπάνε... Ευχαριστώ πολύ».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ