ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η. Ασπρομάτης: «Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε την παραμονή»

0

Πως αισθάνεστε που επιστρέψατε στις προπονήσεις μετά από τον Νοέμβριο?

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέψαμε στις προπονήσεις μετά από τόσο μεγάλο διάστημα, το ποδόσφαιρο είναι κάτι που αγαπάμε και μας έλειψε όλο αυτόν τον καιρό. Βέβαια ήταν και μια δύσκολη συγκυρία όλο αυτό που μας συνέβη με την πανδημία και συνεχίζει να είναι και εμείς έπρεπε να σκεφτούμε πως θα προστατέψουμε όλα αυτά τα παιδιά που συμμετέχουν αλλά και τους εαυτούς μας. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε όλο αυτό, όσο πιο ανώδυνα γίνεται αν και νομίζω ότι ο Covid-19 μας έχει πλήξει σαν κοινωνία, όπως σε οικονομικό επίπεδο και πραγματικά είναι μια κακή περίοδος για όλους μας. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο θα μας αποφορτίσει λίγο από όσα συμβαίνουν και είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε, τηρώντας βέβαια όλα τα υγειονομικά μέτρα».

Σε τι κατάσταση είναι ο Αστέρας αυτή την στιγμή?

« Νομίζω ότι είναι ουτοπικό να περιμένουμε η ομάδα να βρεθεί στην κατάσταση που ήταν πριν την διακοπή αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θα σας πω ότι προπονητικά μας πιέζει πολύ ο χρόνος, εμείς βρισκόμαστε στην δεύτερη βδομάδα προπόνησης και θα πρέπει μέσα σε μια βδομάδα, και αν το πρωτάθλημα ξεκινήσεις στις 04/04, να έχουμε έτοιμη την ομάδα για τις επίσημες υποχρεώσεις. Προπονητικά αυτό δεν μπορεί να συμβεί αλλά εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και το θετικό είναι ότι η ομάδα απαρτίζεται ως επί το πλείστον από παιδιά που βρίσκονται σε νεαρή ηλικία και αυτά τα παιδιά μέσα στην πανδημία φρόντισαν να διατηρήσουν ατομικά ο καθένας την καλή του φυσική κατάσταση, ενώ παράλληλα υπήρχε και ένα πρόγραμμα από την ομάδα. Εμείς φροντίσαμε να διατηρήσουμε την καλή μας κατάσταση αλλά αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πω ότι είμαστε στο επίπεδο που θα θέλαμε αλλά μέρα με την μέρα δείχνουμε σημάδια βελτίωσης».

Είδαμε ότι δεν είχατε την τύχη σε μερικά παιχνίδια που δώσατε, πιστεύετε ότι φταίει η έλλειψη εμπειρίας σε αυτό το επίπεδο?

« Το νεαρό της ηλικίας μπορεί να προσδώσει άλλα στοιχεία στην ομάδα, όπως είναι ο ενθουσιασμός και η ταχύτητα αλλά δεν θέλω να πω ότι είμαστε άτυχοι, γιατί μπορεί να χάσαμε δύο παιχνίδια στις καθυστερήσεις αλλά θεωρώ ότι προσπαθήσαμε και στα δύο παιχνίδι και δεν πρέπει να ξεχνάμε  αλλά εμείς παίξαμε με τις τέσσερις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία. Αρχικά εκτός έδρας με τον Γιούχτα, όπου και πήραμε ένα μεγάλο διπλό, με τον Άγιο Νικόλαο μετά όπου και αυτός είναι ένα από τα φαβορί για το πρωτάθλημα και χάσαμε τον αγώνα στο 95ο λεπτό, ενώ είχαμε την ατυχία να μας ακυρωθεί οριακά γκολ δύο λεπτά νωρίτερα και το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Επίσης με το ΣΥΝΚΑ( που είναι η μοναδική ομάδα που έχει το απόλυτο), μπορεί το σκορ να ξεγελάει και να μην αφήνει αμφιβολίες για την νίκη αλλά αν δείτε τον αγώνα θα δείτε ότι όταν το σκορ ήταν (0-0), είχαμε περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρουμε και αν το καταφέρναμε αυτό θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι. Με τον Πόρο δεχτήκαμε γκολ από στατική φάση στο 93ο λεπτό από τον Φραγκουλάκη, ενώ πριν αν και δεν μου αρέσει να κάνω τέτοιες αναφορές, δεν μας είχε δοθεί «καθαρό» πέναλτι και το σκορ θα μπορούσε να είναι 2-0 και να μιλούσαμε για άλλο παιχνίδι. Εκτός από την ατυχία έχω να προσθέσω και την απειρία αλλά η ομάδα θα βρει τον δρόμο της, εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ, αν και αντιμετωπίζουμε και άλλα προβλήματα τώρα όπως το στρατιωτικό, με τους Μαραθιανό και Κλειδή να μην μπορούμε να τους υπολογίζουμε. Θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα και να χρησιμοποιήσουμε παίκτες σε θέσεις που μπορούν να ανταποκριθούν».

Τον Αστέρα τον ευνοεί ένα πρωτάθλημα ενός γύρου, η θέλει να παίξει σε όλους τους αγώνες?

«Νομίζω ότι είναι ανέφικτο να παίξει μια ομάδα τώρα όλους τους αγώνες, όχι μόνο για την δική μας ομάδα αλλά γενικά για όλες να μπορούν να παίξουν όλα τα παιχνίδια. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί, εμείς ξεκινήσαμε την σεζόν κάνοντας προετοιμασία κοντά στους τρείς μήνες και τώρα καλούμαστε να έχουμε έτοιμη την ομάδα ενώ δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε ούτε τρείς εβδομάδες προπόνηση. Σίγουρα θα επηρεαστούν οι ποδοσφαιριστές σε μεγάλο βαθμό, εγώ προσωπικά απεύχομαι να υπάρξουν τραυματισμοί, γιατί ξέρουμε ότι και λόγω ηλικίας τα παιδιά θα δώσουν παραπάνω από αυτά που έχουν και είναι πολύ εύκολο μετά να υπάρξουν τραυματισμοί. Είναι επίσης παράδοξο όλο αυτό που γίνεται με τρείς εβδομάδες προετοιμασίας να καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε ένα πρωτάθλημα. Εμείς είμαστε αναγκασμένοι να αγωνιστούμε σε ένα υψηλό επίπεδο με πολύ δυνατούς παίκτες και να μπορέσουμε να το διαχειριστούμε αυτό».

Που εντοπίζεται τις βασικές σας αδυναμίες αλλά και σε ποιο κομμάτι είστε ευχαριστημένος:

«Μια από τις βασικές αδυναμίες  που έχουμε πλέον είναι ότι τα δύο παιδιά που έφυγαν για να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία, είναι παιδιά που παίζουν στην ίδια θέση του αμυντικού. Ήδη υπάρχει έλλειψη στην θέση του στοπερ και θα δούμε τώρα πως θα καλύψουμε το κενό, μπορεί με την προσθήκη κάποιων παικτών και με παίκτες που έχουμε ήδη. Στα θετικά για μένα τα υπόλοιπα παιδιάς στην ομάδα μπορούν να αγωνιστούν σε πολλές θέσεις και μπορούμε να καλύψουμε κάποιες από τις αδυναμίες μας αλλά προτεραιότητα για εμάς είναι να κοιτάξουμε να ενισχύσουμε το ροστερ, για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια των παιδιών αλλά και να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας. Βέβαια περιμένουμε να βγει η προκήρυξη για να ξεκαθαρίσει το πεδίο για όλους μας, δηλαδή ποιες ομάδες θα ανέβουν στην κατηγορία, ποιες θα πέσουν, τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Είναι τραγικό που ακόμη δεν ξέρουμε ποιες ομάδες, θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, ομάδες όπως ο Γιούχτας, Άρης, η Δαμάστα,  δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή, αν και η προσωπική μου  πεποίθηση είναι ότι ο Γιούχτας και η Δαμάστα θα συμμετέχουν κανονικά».

Τι χρειάζεται ο Αστέρας να κάνει για να κρατηθεί στην κατηγορία:

«Ο Αστέρας χρειάζεται να προσπαθήσει σε όλους τους αγώνες για το καλύτερο δυνατό, να δει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να πάρει ότι μπορεί από κάθε παιχνίδι, ώστε στο τέλος να έχει μια συγκομιδή που θα του επιτρέπει να παραμείνει στην κατηγορία. Εμείς σε κάθε παιχνίδι θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, και θα προσπαθούμε πάντα το καλύτερο για την ομάδα και ευελπιστώ στο τέλος να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής».

Μια ευχή για το πρωτάθλημα που αναμένεται να ξεκινήσει πάλι:

«Η ευχή μου είναι να παρουσιάσουν οι ομάδες το ίδιο πρόσωπο που παρουσίασαν στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, όταν έδειξαν ότι είναι ομάδες που αξίζουν να συμμετέχουν σε αυτή την κατηγορία και τα παιχνίδια ήταν τόσο ανταγωνιστικά, ώστε τα περισσότερες κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Νομίζω ότι ήταν ένα καλό  δείγμα όμως επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ δύσκολο να παρουσιαστούν έτσι οι ομάδες, αφού τα ροστερ έχουν αλλοιωθεί και ο χρόνος είναι πολύ λίγος για να μπούμε σε τόσο δύσκολα παιχνίδια και τόσο ικανούς ποδοσφαιριστές αλλά δεν είναι τώρα ανάλογα προετοιμασμένοι για ένα τόσο δύσκολο πρωτάθλημα».

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ