ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

15 και 16 Νοεμβρίου 2024 οι εκλογές στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης

0

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης ανακοινώνει στα μέλη του ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2024 (Παρασκευή και Σάββατο αντίστοιχα), στα γραφεία του Επιμελητηρίου (Εμμ. Πορτάλιου 23, Ρέθυμνο). Καλούνται συνεπώς τα μέλη του που έχουν δικαίωμα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος να προσέλθουν κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες: Παρασκευή 15/11 από 08:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ. και Σάββατο 16/11 από 08:00 π.μ. έως 20:00 μμ.

Γίνεται γνωστό στα μέλη του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, ότι προκειμένου να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους - και να έχουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει:

α. να είναι ταμειακώς ενήμερα έως και το έτος 2023 και

β. να έχουν εγγραφεί στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου 2023.

Τα νομικά πρόσωπα, τα οποία έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ. μέχρι και του έτους 2023, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα ή υποκαταστήματα ημεδαπών επιχειρήσεων, μέλη του Επιμελητηρίου, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ. ή την ετήσια συνδρομή στο οικείο Επιμελητήριο μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος (2023), θεωρούνται ταμειακώς ενήμερα. Η προθεσμία για την εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεων των μελών προς το Επιμελητήριο Ρεθύμνης είναι στο Μητρώο του Επιμελητηρίου μέχρι και την Παρασκευή4  Οκτωβρίου 2024 και ώρα 15.00 και στο ΓΕΜΗ μέχρι και τοΣάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 (μέσωe- banking). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τις οικονομικές τους υποχρεώσεις από την Υπηρεσία του Επιμελητηρίου.

Όσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν το αξίωμα του συμβούλου κατέρχονται στις εκλογές κατά συνδυασμούς. Εκλόγιμοι είναι οι έχοντες τα προσόντα του εκλογέα και διατελέσαντες μέλη του Επιμελητηρίου είτε για τουλάχιστον τα δυο (2) συνεχόμενα τελευταία έτη πριν από την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών, είτε για τρία (3) συνολικά έτη αθροιζόμενα στην πενταετία πριν από την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών. Οι απασχολούμενοι συνταξιούχοι είναι εκλόγιμοι.

Τέλος, καλούνται τα νομικά πρόσωπα – μέλη του Επιμελητηρίου να υποβάλουν στην Εκλογική Επιτροπή τις εξουσιοδοτήσεις για τους εκπροσώπους τους, που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, το αργότερο μέχρι και την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024και ώρα 15.00 μμ.

Κατάλογος των εγγεγραμμένων μελών του Επιμελητηρίου έχει αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων καθώς και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου (www.eber.gr), από τα οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορηθούν το τμήμα κατάταξής τους.

Περισσότερες πληροφορίες στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης, τηλ. 2831055642 και 28310 22214.-

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ