ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Επισκοπή επέστρεψε από τις μικρές κατηγορίες για να μείνει

0

Ο υποβιβασμός στο τοπικό και η προσπάθεια για επιστροφή

 Η Επισκοπή συμμετείχε στις επαγγελματικές κατηγορίες όπου μάλιστα αντιμετώπισε και την ΑΕΚ όταν έπαιζε στην Β΄Εθνική, όμως στην συνέχεια ήρθε από υποβιβασμός και μέσα σε δύο χρόνια βρέθηκε να παίζει στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΡ. Μπορεί όμως να έπεσε στις μικρότερες κατηγορίες όμως στιγμή δεν έπαψε να λαχταρά την επιστροφή της στον επαγγελματικό αθλητισμό. Έτσι άρχισε μια νέα προσπάθεια για να ανέβει η ομάδα ξανά όμως η πρώτη της απόπειρα δεν στέφθηκε με επιτυχία καθώς είδε την ΑΕΜ να της αρπάζει κυριολεκτικά την μπουκιά μέσα από το στόμα με γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα με αποτέλεσμα την σεζόν 2016-17 να τερματίσει στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος ΕΠΣΡ με 83 βαθμούς, δύο λιγότερους από την ΑΕΜ.

Η επόμενη χρονιά ήταν επιτυχημένη αφού η Επισκοπή πέτυχε τον στόχο της, κάνοντας περίπατο στο πρωτάθλημα και τερματίζοντας με 19 βαθμούς διαφορά( 79)! Από τον δεύτερο Ρεθυμνιακό (60) παίρνοντας την άνοδο για την Γ΄Εθνική.

Η περιπέτεια στην Γ΄Εθνική κατηγορία

Έτσι την επόμενη σεζόν η ομάδα της Επισκοπής εκπροσώπησε το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο στην Γ΄κατηγορία και έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει την άνοδο, όμως λίγο η ατυχία σε κάποιους αγώνες , λίγο η απειρία στοίχησαν στην ομάδα και δεν την επέτρεψαν να πανηγυρίσει την άνοδο από την πρώτη χρονιά. ΟΦΙεράπετρας με 50 βαθμούς και ο Ιωνικός Νίκαιας με 47 πανηγύρισαν την άνοδο, ενώ η Επισκοπή τερμάτισε με 42 βαθμούς, έχοντας επιτύχει 43 γκολ και δεχτεί 23.  Όμως οι άνθρωποι της ομάδας ξέρανε ότι για να πετύχουν την άνοδο θα πρέπει να κάνουν μεγάλες αλλαγές για να καταφέρουν τον στόχο τους και έτσι μια επιστροφή έμελλε να φτιάξει τα πράγματα.

Ένας φίλος ήρθε από τα παλιά…

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς επέστρεψε στην Επισκοπή μετά το πέρασμα του από τον Γενάρη του 2015 μέχρι τον Ιούνιου του ίδιου έτους, με σκοπό να οδηγήσει την Ρεθυμνιώτικη ομάδα στην άνοδο και τα κατάφερε. Επίσης την σεζόν 2019-2020 δημιουργήθηκε ο Κρητικός όμιλος της Γ΄Εθνικής κατηγορίας και αυτό ήταν κάτι που οι άνθρωποι της Επισκοπής το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο. Η ομάδα έπαιξε σε όλο το πρωτάθλημα με πατημένο το γκάζι, τερμάτισε πρώτη και αήττητη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με +7 από τον δεύτερο Γιούχτα και μπήκε με ένα σημαντικό πλεονέκτημα στα Play- Off,όπου δυστυχώς εκεί ήρθε ένας άλλος αντίπαλός ο Covid- 19 με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Μετά από την σύμφωνη γνώμη ομάδων και πολιτείας οι ομάδες που βρισκόντουσαν στην πρώτη θέση των ομίλων της Γ΄Εθνικής ανέβηκαν αυτόματα στην Football League.

Η επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες με προβλήματα

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα όπου η ομάδα της ΠΑΕ Επισκοπής θα ξεκινήσει από αύριο το ταξίδι της στη Ρόδο με σκοπό την καθιέρωση της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια. Πάντως τα προβλήματα για την ομάδα είναι πολλά και σε αποκλειστικές δηλώσεις του ο Γιάσμινκο Βέλιτς δήλωσε τα εξής:

«Η Επισκοπή επιστρέφει και πάλι στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά από ένα σημαντικό διάστημα και μέσα σε μία πολύ περίεργη, πολύπλοκη και δύσκολη χρονιά λόγω των γεγονότων που έχουν συμβεί εξαιτίας του κορονοϊού. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και ειδικά για την ομάδα μας που μετά τον Γενάρη έχασε αρκετούς ποδοσφαιριστές και η πρώτη αποστολή για το αυριανό παιχνίδι απαρτίζεται με 14 ποδοσφαιριστές. Παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλη αγάπη προς τους ποδοσφαιριστές μας, υπάρχει εκτίμηση για όλη την προσπάθεια που κάνουν και τον χαρακτήρα τους, όπως για το πείσμα που διαθέτουν και για την ψυχή που έχουν και είμαι σίγουρος ότι θα καταθέσουμε την Κυριακή στον αγωνιστικό χώρο. Όμως δεν μπορούμε παρόλο τις δυσκολίες που έχουμε να μην βλέπουμε με αισιοδοξία το πρώτο παιχνίδι και την έναρξη του πρωταθλήματος, να ξέρει ο κόσμος ότι θα «πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας» και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομάδας, Μιχάλης Νικολιδάκης δήλωσε:

«Μετά από ένα πολύ μεγάλη αποχή η ομάδα επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της. Σε μια κατηγορία που είναι πολύ δύσκολη κατηγορία και οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές αλλά η ομάδα είναι έτοιμη για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει. Οι εποχές μπορεί να είναι δύσκολες λόγω του Κορονοϊού αλλά η Επισκοπή θα δείξει συνέπεια και θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Τώρα για τον αγώνα στην Ρόδο και οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει πολύ από το καλοκαίρι, όμως σεβόμαστε πάρα πολύ τον αντίπαλο μας καθώς είναι μια ομάδα ιστορική ενώ έχουμε αναπτύξει καλές σχέσεις με την διοίκηση της Ρόδου, όπως και με όλες τις ομάδες αφού από κοινού κάναμε έναν αγώνα για να καταφέρουμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Έτσι πάμε εκεί να αντιμετωπίσουμε ένα φιλικό σωματείο και να μας φιλοξενήσει κατάλληλα όπως θα κάνουμε και εμείς στον δεύτερο γύρο».

Το πρόγραμμα της Επισκοπής

1η Αγωνιστική  Ρόδος – Επισκοπή, Κυριακή 28/03/21 (15:00)

2Η Αγωνιστική Επισκοπή- Αστέρας Βλαχιώτη, Τετάρτη 31/03/21

3Η Αγωνιστική Καλαμάτα- Επισκοπή, Κυριακή 04/04/21

4η Αγωνιιστική Επισκοπή -Καλλιθέα, Κυριακή 11/04/21 

5η Αγωνιστική Αιγάλεω – Επισκοπή, Τετάρτη 14/04/21

6η Αγωνιστική Ιάλυσος- Επισκοπή, Κυριακή 18/04/21

7η Αγωνιστική Επισκοπή – Σαντορίνη 2020,  Κυριακή 25/04/21

8η Αγωνιστική Επισκοπή – Ένωση Ασπροπύργου, Τετάρτη 28/04/21

9η Αγωνιστική Νίκη Βόλου – Επισκοπή, Τετάρτη 05/05/21

10η Αγωνιστική Επισκοπή – Ρόδος,,  Κυριακή 09/05/21

11ηΑγωνιστική Αστέρας Βλαχιώτη – Επισκοπή, Τετάρτη 12/05/21

12η Αγωνιστική Επισκοπή – Καλαμάτα, Κυριακή 16/05/21

13η Αγωνιστική  Καλλιθέα – Επισκοπή, Κυριακή 23/05/21

14η Αγωνιστική Επισκοπή – Αιγάλεω,  Κυριακή 30/05/21

15η Αγωνιστική Επισκοπή -  Ιάλυσος,  Κυριακή 06/06/21

16η Αγωνιστική Σαντορίνη 2020 – Επισκοπή, Κυριακή 13/06/21

17η  Αγωνιστική  Ένωση Ασπροπύργου – Επισκοπή, Κυριακή  20/06/21

18η Αγωνιστική Επισκοπή – Νίκη Βόλου, Κυριακή 27/06/21 

Το ροστερ της Επισκοπής για τη σεζόν 2020-2021( δεν έχει ολοκληρωθεί):

 Τερματοφύλακες

1. Δήμιζας Γιώργος, 66. Βουτσελάς Νίκος, 77. Μανιαδάκης Γιάννης, 31. Καλογεράκης Μανώλης.

Αμυντικοί

2. Ανδρικόπουλος Βλάσης, 3. Χρουσιέλ Σεμπάστιαν, 13. Ιλόκα Ομπίνα, 5. Γιαννούτσος Γιώργος, 19. Λάμτσε Γιώργος, 23. Καραγιάννης Ηλίας, 69. Καφετζής Βασίλης-Κώστας, 55. Ανδρέου Γιάννης.

Μέσοι

4. Παναγιωτίδης Παναγιώτης,7. Σουμπασάκης Δημήτρης, 8. Πολυχρόνης Δημήτρης, 34. Τσιλεδάκης Ιωσήφ, 10. Λίμα Κώστας, 21. Ανυφαντάκης Παναγιώτης.

Επιθετικοί

11. Τσιριγώτης Θοδωρής, 9. Τσόφλιος Γιώργος, 17. Νάνι Τιάγκο, 20. Τζωρτζινάκης Στέλιος, 91. Γεωργούσης Σπύρος.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ