ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο ΝΟΡ φωνάζει SOS για το κολυμβητήριο

0

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου στις γυναίκες, κύριος Ανδρέας Τζαγκαράκης, μίλησε στην εφημερίδα Ρέθεμνος και αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα με εκείνο να ξεχωρίζει να είναι το θέμα του κολυμβητηρίου και το γεγονός ότι διαθέτει θαλασσινό νερό με αποτέλεσμα να δίνει τους αγώνες για την Α1 στα Χανιά.

Αν. Τζαγκαράκης: «Πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα του κολυμβητηρίου»

Πέρα από το κολυμβητήριο αναφέρθηκε στο ρόστερ που διαθέτει η ομάδα, τις ακαδημίες όπου και υπάρχει πρόθεση να αξιοποιηθούν παιδιά από εκεί, αλλά και στα κέρδη που έχει η ομάδα αγωνιζόμενη στην Α1.

Πείτε μας μερικά λόγια για το νεανικό ρόστερ που διαθέτετε:

«Από την πρώτη στιγμή αποφασίσαμε ότι η ομάδα θα στηριχθεί στα μικρά κορίτσια που διαθέτουμε και δεν θέλαμε να προχωρήσουμε σε μεταγραφές άλλων παικτριών  παίρνοντας βέβαια το ρίσκο να κινδυνέψει η ομάδα και να υποβιβαστεί. Ο σκοπός για εμάς είναι να ενισχύσουμε με εμπειρίες την ομάδα χωρίς να έχουμε άγχος για το αν θα πέσουμε. Ήταν  καθαρά επιλογή δική μας να στηριχτούμε στον  νεανικό ροστερ και να δώσουμε την ευκαιρία στις μικρές μας αθλήτριες να αποκτήσουν εμπειρίες».

Ποιους στόχους έχετε οριοθετήσει για τον ΝΟΡ?

«Έχουμε καταφέρει στον όμιλο τα τελευταία χρόνια και ειδικά στο κομμάτι της κολύμβησης να έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες, καθώς έχουμε επιτύχει πανελλήνιες νίκες, έχουμε αθλητές  που διαθέτουν υψηλές φιλοδοξίες, και  αυτό που θέλουμε είναι να καταφέρουμε να διακριθούμε στο επίπεδο αυτό. Υπάρχει μία πολύ καλή φουρνιά αθλητών που δουλεύουν πολύ μεθοδικά και ο στόχος στο κομμάτι της κολύμβησης είναι να διατηρήσουμε υψηλές επιδόσεις μας σε αυτό το επίπεδο που έχουμε τα τελευταία χρόνια. Όσον αφορά τώρα την υδατοσφαίριση, ασφαλώς και επιθυμούμε να μείνει η ομάδα στην Α1 πράγμα, ένας στόχος που βέβαια επιτεύχθηκε φέτος για άλλους λόγους. Εκεί που θέλουμε να δώσουμε περισσότερη βάση είναι στις υποδομές μας τόσο στο κομμάτι της κολύμβησης όσο και της υδατοσφαίρισης, ειδικά για το δεύτερο προσπαθούμε να κτίσουμε τις ομάδες μας από την αρχή και να φτάσουμε στο επίπεδο που ήμασταν παλιά όταν μπαίναμε στην εξάδα και την  πεντάδα του πρωταθλήματος  τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες».

Τι κέρδη μπορεί να έχει η ομάδα την φετινή χρονιά που ως γνωστόν καμία ομάδα δεν υποβιβάζεται:

«Τα κέρδη είναι πάρα πολλά και ειδικά για τις νεαρές παίκτριες που είναι στην ομάδα, καθώς έχουν την ευκαιρία να  αντιμετωπίσουν μεγάλες αθλήτριες που είναι μεγαλύτερες τόσο σε ηλικία αλλά και σε δύναμη. Οι περισσότερες ομάδες που αντιμετωπίζουμε διαθέτουν περισσότερες εμπειρίες σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως ολυμπιακός και βουλιαγμένη και αυτό μόνο καλό μπορεί να μας κάνει. Βέβαια ψυχολογικά θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά, γιατί όταν παίζεις με μεγάλες ομάδες και χάνεις από αυτές με μεγάλο σκορ αυτό μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στην ψυχολογία των κοριτσιών. Εμείς όμως έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε πάνω σε αυτό το πρότζεκτ, ξέροντας ότι μπορεί να έχουμε και τέτοιες ήττες και προσωπικά πιστεύω ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ψυχολογία των κοριτσιών. Σε αυτό βέβαια βοηθάει και το επιτελείο που έχουμε από τους έφορους μέχρι και τον προπονητή που δείχνουν στα κορίτσια ότι πραγματικά αξίζουν δουλεύοντας πάνω στα συστήματα που μαθαίνουν στην προπόνηση, ώστε να τα βγάλουν με τον καλύτερο τρόπο στους αγώνες».

Θα μας μιλήσετε για το μακροχρόνιο θέμα του γηπέδου το οποίο σας αναγκάζει να δίνετε τους αγώνες σας στα Χανιά και όχι στο Ρέθυμνο:

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει το Ρέθυμνο εδώ και πάρα πολλά χρόνια  και από τότε που δυστυχώς απαγορεύτηκαν οι αγώνες σε θαλασσινό νερό δεν μπορούμε να δηλώσουμε έδρας μας το κολυμβητήριο του Ρεθύμνου και λόγω των διαστάσεων που έχει. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια τελευταία χρόνια ώστε να δείξουμε στο Ρέθυμνο ότι αξίζει να έχει μια πισίνα διαστάσεων που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν έδρα. Το Ρέθυμνο χρειάζεται ένα κολυμβητήριο και δυστυχώς εμείς σαν Ναυτικός όμιλος είναι πολύ δύσκολο με την οικονομική δυνατότητα που έχουμε να φτιάξουμε και να συντηρούμε μία τέτοια πισίνα. Έτσι χρειαζόμαστε τη βοήθεια της πολιτείας, του δήμου Ρεθύμνου αλλά και της περιφέρειας για να δούμε πώς θα λύσουμε το πρόβλημα που ταλανίζει την Ρεθυμνιώτικη κολύμβηση. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα που έχουμε σαν ομάδα και είναι κρίμα για μία ομάδα που αγωνίζεται στην Α1 να μην μπορούν οι φίλοι αλλά και οι συγγενείς των κοριτσιών να έρθουν να τις δουν στους αγώνες που παίζουν στην πόλη τους. Στόχος μας λοιπόν είναι να προσπαθήσουμε με όσους θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν, είτε ιδιώτες αλλά ίσως και η ίδια Πολιτεία να νοιαστεί ώστε να καταφέρει το Ρέθυμνο κάποια στιγμή να αποκτήσει τη δική του πισίνα. Όσα έξοδα υπάρχουν, βαραίνουν τον Ναυτικό Όμιλο Ρεθύμνου, καθώς και ο δήμος και η περιφέρεια δεν συμμετέχουν στα έξοδα και ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα αυτό που αντιμετωπίσαμε ειδικά φέτος με τις συνθήκες αυτές της πανδημίας. Ουσιαστικά λειτουργούμε το κολυμβητήριο από τον Ιανουάριο και χωρίς να έχουμε τη βοήθεια των ακαδημιών μας πού είναι ο πνεύμονας του κολυμβητηρίου και βασικός χρηματοδότης μας. Έτσι ολόκληρο το κολυμβητήριο κάθε φορά ζεσταίνεται  για να κολυμπούν αρχικά η γυναικεία ομάδα μαζί με τρεις τέσσερις αθλητές από την κολύμβηση. Επίσης φιλοξενήσαμε και αθλητές από το νομό Ηρακλείου και ο λόγος ήταν ότι στο Ηράκλειο  γινόντουσαν έργα βελτίωσης της πισίνας τους και δεν είχανε πού να πάνε για κολυμπήσουν και μάλιστα αφιλοκερδώς. Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί για ένα μήνα ακόμη νομίζω ότι θα φτάσουμε στα όριά μας σαν ναυτικός όμιλος καθώς τα έξοδα είναι υπέρογκα και η κατάσταση είναι πολύ ζόρικη».

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με το γυναικείο πόλο?

«Εγώ βρίσκομαι στο χώρο της πισίνας από το 1974-75 όπου πήγα εκεί για να μάθω να κολυμπάω. Από τότε είτε σαν κολυμβητής είτε σαν πολίστας υπηρέτησα αυτό το άθλημα και το κολυμβητήριο που μου πρόσφερε τόσα πολλά πράγματα και ένιωσα την ανάγκη να το ξεπληρώσω κάπως. Έτσι ασχολήθηκα με τα διοικητικά όταν σταμάτησα να είμαι ενεργός αθλητής, προσπάθησα να συμβάλω μέσα από αυτό το κομμάτι. Το όραμα του Μανώλη σκουφάκι που ήταν ο μακροβιότερος πρόεδρος στην κολύμβηση εδώ στο Ρέθυμνο ήταν να έχουμε ομάδες δυνατές σε όλα τα επίπεδα και αυτό υπηρετήσαμε και υπηρετούμε, και έτσι φτάσαμε στο σημείο όπου η ομάδα μας διεκδικούσε για πολλά χρόνια στην Α1 γυναικών υψηλές θέσεις και μάλιστα καταφέραμε να κατακτήσουμε μέχρι την τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Εγώ δεν μπορούσα από τη στιγμή που ανέλαβα πρόεδρος του ναυτικού ομίλου Ρεθύμνου να πω ότι έχω κάτι λιγότερο από αυτό το όραμα το οποίο ήδη υπήρχε στην ομάδα και που είχαμε ήδη ξεκινήσει μαζί με τον Μανώλη τον κουφάκη. Η γυναικεία ομάδα ήδη αγωνιζόταν σε πολύ υψηλό επίπεδο αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τις άλλες επιτυχίες της κολύμβησης και ειδικά τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ομάδα σε αυτά τα επίπεδα και να πάμε ακόμα ψηλότερα».

Ποια στιγμή έχετε συγκρατήσει και σας έχει χαραχθεί στη μνήμη σας με τον ΝΟΡ?

«Δεν μπορώ να πω ότι είναι μία στιγμή καθώς τα οφέλη του αθλητισμού και οι καλές στιγμές είναι τόσες πολλές που δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια. Ασφαλώς ήτανε μία πολύ μεγάλη τιμή για μένα όταν προτάθηκα από τη γενική συνέλευση να διεκδικήσω την προεδρία το Ναυτικού ομίλου Ρεθύμνου. Πέρα από τις στιγμές που έχουμε ζήσει αλλά και τις επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια και με τη γυναικεία ομάδα όπου καταφέραμε και πήραμε την τρίτη θέση και την έξοδο μας στην Ευρώπη, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια στιγμή. Μου έρχονται τόσες πολλές Ωραίες αναμνήσεις στο μυαλό μου από τότε που ήμουν μικρός αθλητής και παίζαμε εκεί πέρα με τα μετάλλια και τα κύπελλα που έχω ακόμα στο σπίτι μου και μου θυμίζουν τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε σαν ομάδα είτε της κολύμβησης είτε του πόλου. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ