ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπότος:«Ο Αστέρας θα παίζει και του χρόνου στην Γ΄Εθνική»

0

-Θα μας μιλήσεις για την μέχρι τώρα παρουσία σου στην Γ' Εθνική με την φανέλα του Αστέρα και για το ποια είναι η γνώμη σου για την κατηγορία:

 «Ως τώρα, έχω πολλά θετικά να κρατήσω από την ομάδα και την προσπάθεια που κάνουμε σε καθημερινή βάση. Έχουμε ένα πολύ καλό οικογενειακό κλίμα και θεωρώ ότι σε κάποια από τα παιχνίδια που δώσαμε, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάποια καλύτερα αποτελέσματα. Η κατηγορία είναι αρκετά ανταγωνιστική, υπάρχει μεγάλη δίψα και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία, παρόλο που όπως είναι το φορμάτ και με τον τρόπο που πέφτουν οι ομάδες, κάθε αγωνιστική είναι σαν τελικός».

-Πιστεύεις ότι στο τέλος θα καταφέρει ο Αστέρας να παραμείνει στην κατηγορία?  

«Ναι το πιστεύω και ειλικρινά αν δεν το πίστευα δεν θα βρισκόμουν εδώ. Μπορεί να κάναμε μια κακή ήττα με την Νεάπολη αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Επίσης πιστεύω πολύ στην ομάδα, στους συμπαίκτες μου, τους προπονητές που έχουμε και θεωρώ πως το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων θα μας βρει στην ίδια κατηγορία».  

-Έχεις αγωνιστεί με την Κ-15 της ΑΕΚ. Πώς θα περιέγραφες την παρουσία σου εκεί? 

 «Ήταν σίγουρα ένα μεγάλο σχολείο για εμένα και με βοήθησε πολύ στην εξέλιξη μου να αγωνίζομαι από μικρός σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας.  Βλέπεις σε καθημερινή βάση από κοντά και από μικρή ηλικία τι σημαίνει επαγγελματισμός. Το να δουλεύεις καθημερινά, να μαθαίνεις να δουλεύεις σωστά είναι πολύ μεγάλο κέρδος και ένα μεγάλο εφόδιο τόσο σε ανθρώπινο κομμάτι όπως και τις σχέσεις που αναπτύσσεις με παίχτες και προπονητές».  

-Θεωρείς ότι οι ομάδες επενδύουν στις ακαδημίες τους?  

«Θεωρώ πως οι Ελληνικές ομάδες, με κάποιες εξαιρέσεις, στρέφουν την προσοχή τους στο αποτέλεσμα. Όχι φυσικά πως είναι κακό αυτό, αλλά καθιστά δύσκολο για τα νέα παιδιά, να πάρουν ευκαιρίες, καθώς και οι ίδιοι αλλά και οι προπονητές αισθάνονται σε μεγάλο βαθμό την πίεση της αποτυχίας».  

-Επίσης έχεις αγωνιστεί και στην Ολλανδία με την Κ-21 GOAHED  EAGLES, μίλησε μας για το ποδόσφαιρο εκεί:

«Όπως ανέφερα και πριν, είναι πολύ μεγάλο εφόδιο να αγωνίζεσαι για μια επαγγελματική ομάδα και ειδικά στην Ολλανδία όπου είχα την τύχη να βρεθώ σε Κ-21, που είναι ένα βήμα πριν την ανδρική ομάδα. Ήταν τρομερή εμπειρία και έχει μεγάλη διαφορά από μια επαγγελματική ομάδα στην Ελλάδα επειδή υπάρχουν πολλά πράγματα να σου αποσπούν την προσοχή. Σε μια ξένη χώρα και σε μια ομάδα που δουλεύει σε τόσο επαγγελματικό επίπεδο, έχει την δυνατότητα να σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστός και πραγματικός επαγγελματίας, αφού τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το ποδόσφαιρο. Ο τρόπος παιχνιδιού εκεί είναι γρήγορος και υπάρχει πολύ ταλέντο. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι ένα επιθετικογενές πρωτάθλημα αλλά προς έκπληξη μου, συνειδητοποιήσα γρήγορα πως μιλάμε για ένα πολύ "physical" παιχνίδι που στηρίζεται τόσο σε τεχνική, όσο και στην φυσική κατάσταση».

 - Ποιες οι διαφορές του ολλανδικού ποδοσφαίρου με το Ελληνικό?  

«Η μεγάλη διαφορά είναι πως οι Ελληνικές ομάδες έχουν την "δίψα" για το αποτέλεσμα, ενώ στην Ολλανδία οι ομάδες θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο, να αναπτυχθούν σωστά και να σκοράρουν, όσα περισσότερα γκολ μπορούν. Αυτό θεωρώ ότι είναι η μεγάλη διαφορά και η "σκληράδα" που έχουν οι ολλανδικές ομάδες».  

- Στην Ολλανδία ποιο στοιχείο του παιχνιδιού σου θεωρείς ότι κατάφερες να βελτιώσεις? 

«Χωρίς να θέλω να υπερβάλλω, νομίζω ότι κατά έναν βαθμό βελτιώθηκα σε όλα και στο τεχνικό κομμάτι αλλά και εγκεφαλικά- σωματικά. Το σίγουρο είναι ότι αυτό που μπορώ να αποδείξω με αριθμούς είναι η φυσική μου κατάσταση, η οποία βελτιώθηκε κατακόρυφα, λόγω της σκληρής προπόνησης που κάναμε». 

- Τέλος ένα μήνυμα για τον κόσμο της ομάδας:  

«Να έχουν πίστη στην ομάδα, να στηρίζουν τα νέα παιδιά και πιστεύω ότι το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων θα μας βρει στην ίδια κατηγορία».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ