ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

0

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, μετά την προσκυνηματική του επίσκεψη στο Αγιώνυμο Όρος και τη συμμετοχή του στην Πανήγυρι της Ιεράς Μονής Καρακάλλου, μετέβη, αργά το βράδυ της Κυριακής, 14ης Ιουλίου 2024, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Παρθενίου Καλυβιανάκη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, και του Οσιωτάτου Μοναχού Θεοτόκη, αδελφού της εν λόγω Ιεράς Μονής.

Το πρωί της Δευτέρας, 15ης Ιουλίου 2024, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ δέχθηκε σε ακρόαση τον Σεβασμιώτατο μετά της συνοδείας του, οι οποίοι του υπέβαλαν τα σεβάσματά τους και ευχήθηκαν ο Κύριός μας να Του χαρίζει μακρότητα αγαθών ετών εις δόξαν της Μητρός ημών Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για την πορεία των Επετειακών Εκδηλώσεων της 200ετηρίδος των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων και για το εν γένει επιτελούμενο στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου έργο, ενώ ο Παναγιώτατος δαψίλευσε Πατρικές και Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες.

Την 16η και 17η Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος μετείχε στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την Σεπτή Προεδρία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, και επέστρεψε, συν Θεώ, στην έδρα του την 18η Ιουλίου 2024.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ