ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκος Ανωμεριανάκης: «Στην Ιταλία τα πάντα λειτουργούν σε επαγγελματικό επίπεδο»

0

Πώς και πήρες την απόφαση να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Ιταλία?

«Πήρα αυτήν την απόφαση καθώς ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου εκτός Ελλάδας. Ήθελα να γνωρίσω από κοντά πως δουλεύουν στο εξωτερικό και να αποκτήσω καινούριες εμπειρίες».  

Πώς είναι η ζωή εκεί πέρα?

«Η ζωή στην Ιταλία είναι πολύ καλή. Προσπαθώ στον ελεύθερό μου χρόνο να ξεκουράζομαι στο σπίτι ώστε να έχω ενέργεια και τη μέγιστη απόδοση στις προπονήσεις». 

Ποιες δυσκολίες έχεις αντιμετωπίσει ως τώρα στην ομάδα σου:

«Σίγουρα αντιμετωπίζω δυσκολίες καθώς το επίπεδο  στο ποδόσφαιρο εδώ είναι πολύ διαφορετικό, ενώ υπάρχουν και πολλές διαφορές και στην τεχνική του τερματοφύλακα. Παρ' όλα αυτά δεν το έβαλα κάτω, αφού προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά δουλεύοντας σκληρά και διορθώνοντας τα λάθη μου». 

Πιστεύεις ότι ακόμα και οι χαμηλότερες κατηγορίες στην Ιταλία βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο από ότι τα επαγγελματικά πρωταθλήματα στην Ελλάδα?

«Το επίπεδο στην Ελλάδα σίγουρα είναι καλό στις επαγγελματικές κατηγορίες. Στην Ιταλία, όμως, δουλεύουν πάντα επαγγελματικά και γενικότερα η νοοτροπία που υπάρχει στο ποδόσφαιρο εδώ διακρίνεται από επαγγελματισμό. Έτσι, θεωρώ ότι στην Ιταλία το επίπεδο είναι ανώτερο, ειδικά σε θέματα οργάνωσης».

Ποια στοιχεία του παιχνιδιού έχει βελτιώσει εκεί πέρα?

«Μέσα από την προπόνηση αποκτώ πολλά θετικά στοιχεία και τα εφαρμόζω στο παιχνίδι μου. Προσπαθώ να είμαι πιο γρήγορος με τη μπάλα στα πόδια, να παίρνω σωστές αποφάσεις, να είμαι συγκεντρωμένος και να αποδίδω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου».  

Θα μας μιλήσεις λίγο για την κατηγορία που παίζεις?

«Στην ομάδα μου το κλίμα είναι πολύ καλό. Νιώθουμε σαν μια οικογένεια, βοηθάμε ο ένας τον άλλο και πάντα πάμε με θετική ενέργεια στο γήπεδο. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι αρκετά απαιτητικό καθώς όλες οι ομάδες είναι δυνατές και παίζουν καλό ποδόσφαιρο».  

Μια συμβουλή για τα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε να αγωνίζονται στις ομάδες τους:

 «Η συμβουλή που θα έδινα στα νέα παιδιά είναι να απολαμβάνουν το παιχνίδι και να είναι πάντα χαρούμενοι όταν πηγαίνουν στο γήπεδο. Θα πρέπει να έχουν όρεξη για σκληρή δουλειά, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους. Να προσπαθούν να βελτιώνονται καθημερινά και κυρίως, να μην τα παρατάνε ποτέ! Οι δυσκολίες είναι για τους δυνατούς».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ