ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ. Παναγιωτάκης: «Ο ΝΟΡ Θέλει κάθε χρόνο να πρωταγωνιστεί»

0

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του ΝΟΡ, Γιάννης Παναγιωτάκης, μίλησε αποκλειστικά στην εφημερίδα Ρέθεμνος και αναφέρθηκε στους στόχους που έχει ο ΝΟΡ κάθε χρόνο, για το επίπεδο των ακαδημιών της ομάδας αλλά και για την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής ομάδας πόλο στους ολυμπιακούς αγώνες.

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχει κάθε χρόνο ο ΝΟΡ?

«Οι στόχοι που θέτουμε σαν ομάδα κάθε χρόνο είναι να φτάνουμε όσο πιο ψηλά γίνεται σε πανελλήνιο επίπεδο σε όλες τις αναπτυξιακές ηλικίες αλλά και στο αντρικό μας» .

Φτάσατε κοντά στην πρόκριση της τελικής φάσης της Β' Εθνικής, σας αφήνει πικρία ο αποκλεισμός η σας γεμίζει με ελπίδα για το μέλλον?

«Το ότι φτάσαμε πραγματικά ένα βήμα πριν την τελική φάση όπου μια ισοπαλία στην ουσία μας στέρησε την πρόκριση, όσο να 'ναι μας αφήνει μια πικρία. Διότι πιστεύω με την εικόνα  που δείχνει παιχνίδι στο παιχνίδι, η ομάδα μας ήταν να φτάσει μέχρι και την τελική φάση του πρωταθλήματος. Παρ' όλα  αυτά  είχαμε την συμμέτοχη αρκετών νεαρών αθλητών του συλλόγου μας όπου οι εμπειρίες που προσκόμισαν μέσα από αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικές και για αυτούς αλλά και για τον σύλλογο αφού αποτελούν το μέλλον του συλλόγου».

 Πιστεύετε ότι οι Ακαδημίες του ΝΟΡ αλλά και γενικότερα το Ρεθυνιώτικο πόλο είναι σε καλό επίπεδο?

 «Οι ακαδημίες του συλλόγου μας εξακολουθούν να δουλεύουν πολύ καλά με αρκετά παιδιά να πλαισιώνουν τα τμήματα μας αλλά και με έμπειρους προπονητές με τον καθένα στο πόστο του να δίνει το εκατό τις εκατό του για να επιτευχθούν οι στόχοι μας».

Πώς και ασχολήθηκε με το πόλο? Και τι πιστεύετε ότι χρειάζεται κάποιος να έχει για να μείνει σε αυτόν τον χώρο?

 «Είχα την τύχη να ξεκινήσω στον σύλλογο από μικρή ηλικία στα τμήματα της κολύμβησης αρχικά και στην συνέχεια στα 11 μου χρόνια αποφάσισα να δοκιμάσω και εγώ το συγκεκριμένο άθλημα .Ενώ παράλληλα ,όπως αρκετά παιδιά κάνανε το ίδιο, δοκίμαζα και αλλά αθλήματα εκτός του υγρού στίβου , δεν πηρέ πολύ χρόνο μέχρι να καταλάβω ότι η υδατοσφαίριση είναι το μοναδικό από όλα όπου με ενθουσίασε σε τέτοιο βαθμό να ασχολούμαι πλέον και προπονητικά. Άτομα που έχουν περάσει από τον χώρο μας είναι αρκετά, αυτοί που μένουν όμως και ακλουθούν μια πορεία είτε σαν παίκτες είτε προπονητικά είτε σαν παράγοντες του ομίλου στο μέλλον είναι αυτοί που το αγαπούν πραγματικά από τη πρώτη στιγμή και σέβονται το άθλημα αλλά και τα άτομα που το περιβάλλουν».

Μια αναφορά στην Εθνική ανδρών και την μεγάλη της επιτυχία της στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιου όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο:

«Το ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο είναι η επιβράβευση για τους αθλητές κ τους προπονητές για όλες τις θυσίες που έχουν κάνει για να φτάσουν έως εκεί.. Το άξιζαν και χρόνια προσπαθούσαν για να έχουν μια τέτοια τεράστια επιτυχία. Το μετάλλιο αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο της υδατοσφαίρισης».

Ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας?

«Ευελπιστώ μετά από μια δύσκολη χρονιά που είχαμε λόγω κοβιντ να έρθουν περισσότερα παιδιά να γνωρίσουν ένα από τα εντωπωσιακά αθλήματα του υγρού στίβου... Να αγαπήσουν το άθλημα και να παραμείνουν σε αυτό με την βοήθεια των προπονητών.. Είναι σημαντικό για το σύλλογο μας να βλέπουμε όλο και περισσότερα παιδιά. Το πρώτο μας μέλημα είναι να τα βλέπουμε ευτυχισμένα να καταφέρουμε να δεθούν σαν οικογένεια και έπειτα οι επιτυχίες θα έρθουν».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ