ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με "ατσάλινη" άμυνα νίκησε τον ΟΑΧ η Ακαδημία

0

Για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ η Ακαδημία Ρεθύμνου υποδέχτηκε στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” τον ΟΑΧ και πήρε την νίκη με 69-66, σε ένα σκληρό παιχνίδι, με “ατσάλινες” άμυνες αλλά και πολύ ξύλο. 

Η Ακαδημία ξεκίνησε πιο δυνατά στο πρωτο πεντάλεπτο έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο ενώ πίεσε ψηλά τα αντίπαλα γκαρντ με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 9-2, όμως στην συνέχεια υπήρξε αστοχία στα μακρινά σουτ, με τον ΟΑΧ να το εκμεταλλεύεται και το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 11-9 υπέρ των γηπεδούχων. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ένα σουτ τριών πόντων έφερε στο πόντο το παιχνίδι( 15-14) αλλά ένα σουτ τριών πόντων από τον Γιάννη και ένα καλάθι στον αιφνιδιασμό απο τον Κυδωνάκη έκαναν το σκορ 20-14. Αν και οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πλησιάσουν, η καλή άμυνα των γηπεδούχων δεν τους το επέτρεψε και σε συνδυασμό με την καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση το δεύτερο δεκάλεπτο έκλεισε στο + 11 (32-21).

1:11 πριν το τέλος του πρώτου μέρου και με την Ακαδημία στο να έχει αποκτήσει διψήφια διαφορά, υπήρξε σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και συγκεκριμένα ο Αδοντάκης από τον ΟΑΧ κινήθηκε προς το μέρος του Σειραγάκη, οι δύο παίκτες διαπληστήκανε, ακολούθησε η σύρραξη. 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τα Χανιά να εκμεταλλεύονται την σύγχυση που δημιουργήθηκε και με σκληρή άμυνα ο ΟΑΧ έγειρε το τέμπο προς το μέρος και έτσι με δύο σερί τρίποντα μείωσαν στους τρεις πόντους (35-32).Απο εκείνο το σημείο και μετά το μυαλό των παικτών του Παπαδογιαννάκη “ξεκλείδωσε” τα σουτ άρχισαν να μπαίνουν και έτσι η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +12 ( 49-37). 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο δύο σερί τρίποντα και ένα καλάθι και φάουλ έφεραν την διαφορά στους 19 πόντους. Σιγά σιγά οι φιλοξενούμενοι άρχιζαν να ροκανίζουν την διαφορά και έφτασαν στο -6 (62-56) αλλά η Ακαδημία δεν ήταν διατεθειμένη να βάλει σε κίνδυνο το παιχνίδι, έφερε ξανά την διαφορά σε διψήφια νούμερα (67-56) και πανηγύρισε στο τέλος την νίκη με 69-66.

Διαιτητές: Θεοδωράκης – Καθαράκης

α δεκάλεπτα: 11-9, 32-21,49-37,69-66

Ακαδημία (Γιώργος Παπαδογιαννάκης): Μπιρλιράκης-Κεφαλογιάννης 10(2), Χριστοδουλάκης, Φοβάκης, Σαριδάκης 16(1), Τερζάκης 14(1), Δουλγεράκης 12(2), Σειραγάκης 4, Γιάννης 11(1), Κυδωνάκης, Σκανδάλης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ