ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης του 45χρονου τουρίστα στο Γκίγκιλο

0

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πολύωρη επιχείρηση διάσωσης του 45χρονου Γερμανού από το πολύ δύσβατο σημείο στην περιοχή του Γκίγκιλου, όπου βρισκόταν από το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουλίου

Ο 45χρονος περιπατητής, ο οποίος έχασε τον προσανατολισμό του ενώ πεζοπορούσε κοντά στο φαράγγι της Σαμαριάς, διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων μέσω αεροδιακομιδής, πριν από περίπου μια ώρα.

Η επιχείρηση διάσωσης ήταν ιδιαίτερα απαιτητική λόγω της δυσβατότητας της περιοχής και της ανάγκης για άμεση ιατρική φροντίδα. Ευτυχώς, παρά τις δυσκολίες, ο 45χρονος διασώθηκε.

Οι διασώστες απέκτησαν οπτική επαφή με τον 45χρονο στις 09:30 περίπου σήμερα το πρωί. Μάλιστα, απογειώθηκε ελικόπτερο από την Αθήνα,  προκειμένου να διευκολυνθεί η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Χανίων, όπως και έγινε και πλέον βρίσκεται σε ασφαλή χέρια, όπου οι γιατροί θα του παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα.

Δείτε το βίντεο

Πρόκειται για έναν 45χρονο που επιχείρησε να ανέβει στην κορφή του Γκίγκιλου χωρίς να έχει μαζί του νερό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εξαντληθεί και να αποπροσανατολιστεί.

Γύρω στις 7:00 το απόγευμα της Πέμπτης, κάλεσε σε βοήθεια και έδωσε το στίγμα του.

Αμέσως ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν 16 συνολικά άνδρες, από το από το 1ο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Χανίων, το Π. Σ. Καμπανού και την 3η ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ