ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ελλάδα: Λίγη υπομονή με μάσκες, μην εφησυχάζετεΜήνυμα Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ελλάδα: Λίγη υπομονή με μάσκες, μην εφησυχάζετε

0

Μήνυμα στην Ελλάδα έστειλε ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ Χανς Κλούγκε. Ο διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην ενημέρωση για τον κορονοϊό την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, έστειλε το δικό του μήνυμα στους Ελληνες.

«Λίγη υπομονή, μην εφησυχάζετε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, επισημαίνοντας, μάλιστα, πως αυτό που έχουμε μέχρι τώρα ως βασικό «όπλο» στη μάχη κατά του κορονοϊού είναι οι μάσκες και η αποστασιοποίηση. Ο κ. Κλούγκε τόνισε: «Το εμβόλιο έφτασε».

«Αντιμετωπίσαμε μια πρόκληση που ταρακούνησε τον τρόπο ζωής μας. Καμία κοινότητα δεν ήταν άτρωτη. Ο ρόλος μας θα καθορίσει την πορεία του κορονοϊού. Είτε θα δούμε τρίτο κύμα ή θα κρατήσουμε τον ιό», ανέφερε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη. Μάλιστα, έδωσε μία σειρά από οδηγίες που θα πρέπει να τηρούμε για να μη γίνει η διασπορά του κορονοϊού. Αυτές, μεταξύ άλλων, είναι:

  •     Να παραμένουμε στο σπίτι όταν δεν παραμένουμε καλά
  •     Να αποφύγουμε το πλήθος, την στενή επαφή και τους κλειστούς χώρους, όπου υπάρχει κλιματιστικό
  •     Ενα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός

Ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ. Χανς Κλούγκε, λίγες μόλις μέρες πριν αρχίσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, έστειλε ένα μήνυμα για το εμβόλιο. Ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι το εμβόλιο είναι δικαίωμα αλλά και ευθύνη. Με αυτό του το μήνυμα ο Χανς Κλούγκε είχε μόνο έναν στόχο: Να σταματήσουν τα fake news και να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες κόντρα στον κορονοϊό.

Αναλυτικά το μήνυμα του Δρ. Χανς Κλούγκε

«Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει την κατάλληλη επιλογή. Μπορούμε να κρατήσουμε τον ιό χαμηλά. Χρειάζεται να κρατήσουμε κοινωνική αποστασιοποίηση. (…) Ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός. Επιπλέον, να δούμε τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε τον επόμενο καιρό», δήλωσε αρχικά ο Dr Hans Kluge.

«Φέτος αντιμετωπίσαμε μια νέα πρόκληση. Μπορέσαμε όμως να κρατήσουμε τα κρούσματα χαμηλά. Ο ρόλος που παίζει ο καθένας στην κοινότητα θα καθορίσει τι θα γίνει το επόμενο διάστημα. Είναι ζωτικής σημασίας να τηρήσουμε όλοι την κοινωνική αποστασιοποίηση, να τηρούμε τα μέτρα, να φοράμε μάσκα, να μένουμε σπίτι όταν δεν αισθανόμαστε καλά. Να αποφύγουμε πλήθη, στενές επαφές, κλειστούς χώρους με συνωστισμό. Ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός», είπε και τόνισε πως ο ελληνικός λαός κατανοεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

«Ενώ τα εμβόλια σώζουν ζωές, ο φόβος κάνει ακριβώς το αντίθετο. Πολλές είναι οι άγνωστες μεταβλητές. Ποια εμβόλια θα αδειοδοτηθούν, οι παρενέργειες. Το εμβόλιο θα είναι καταλύτης για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

«Διαβεβαιώνω ότι στην Ελλάδα, και την ΕΕ έχουν θεσμοθετηθεί όλες οι διαδικασίες. Όλα τα δεδομένα θα είναι προσβάσιμα, όπως και τα στάνταρτ ασφαλείας. Αναζητήστε αξιόπιστες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές. Η Ελλάδα έχει παρουσιάσει αξιόπιστο σύστημα εμβολιασμών. Η χώρα έχει πραγματοποιήσει τεράστια προσπάθεια ήδη. Το σχέδιο πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή».

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ