ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

O Ευάγγελος Βενιζέλος αποκαλύπτει….

0

Έχοντας διατελέσει υπουργός Οικονομικών τις χρονιές 2011-2012, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, γνωρίζει όλο το παρασκήνιο και όλα όσα διαδραματίστηκαν με την κρίση χρέους στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Και αντιστοίχως γνωρίζει πολύ καλά και την πρώτη περίοδο των μνημονίων, αφού υπήρξε Αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων και υπουργός έως το 2014. Έτσι όλα όσα αποκαλύπτει στο βιβλίο του που παρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη με τίτλο «Εκδοχές Πολέμου 2009-2022» και κυκλοφόρησε τις Εκδόσεις Πατάκη.

Το βιβλίο έχει ήδη προκαλέσει ντόρος καθώς αναφέρεται και στην περίφημη Σύνοδο Κορυφής των Καννών, τον Νοέμβριο του 2011. Τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου είχε την ιδέα να πάει σε δημοψήφισμα. Ήταν η Σύνοδος που του στέρησε την πρωθυπουργία και οδήγησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στο βιβλίο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταθέτει μια προσωπική μαρτυρία για αυτό που έχει ο ίδιος αποκαλέσει «ο πόλεμος της γενιάς μας» και ανατρέχει στα μεγάλα γεγονότα της περιόδου των μνημονίων, με έμφαση στο «κούρεμα» του χρέους, την περίφημη συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ που είχε με τον Σόιμπλε, και αργότερα τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Πολλές οι αιχμές που αφήνει ο πρώην υπουργός για τον Γιώργο Παπανδρέου και πολλές οι ευθύνες που του αποδίδει. Αντίστοιχα, όμως, αναφέρεται και για την πρώτη περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφοντας καρέ – καρέ τα πολιτικά γεγονότα που απείλησαν την χώρα με έξοδο από την ευρωζώνη.

Είναι βέβαιο, πως πρόκειται για ένα βιβλίο που θα συζητηθεί πολύ…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ