ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Οι σκέψεις για τις δεύτερες εκλογές και τα πιθανά απόνερα των αποτελεσμάτων

0

Και ενώ η συζήτηση περιστρέφεται για το αν προκύψει κυβέρνηση ή μάλλον αν καταφέρουν τα κόμματα να κάμουν κυβέρνηση συνεργασίας, έρχονται και οι πληροφορίες που θέλουν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να σκέφτεται πως αν και εφόσον χρειαστούν δεύτερες εκλογές, αυτές είναι καλύτερο να γίνουν στις 25 Ιουνίου και όχι στις 2 Ιουλίου όπως αρχικά είχε γραφτεί.

Αυτό θα το ξέρουμε σχετικά σύντομα και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των εντολών σχηματισμού κυβέρνησης που θα λάβουν οι αρχηγοί των κομμάτων διαδοχικά και με βάση την σειρά που θα τους καθορίσουμε εμείς με την ψήφο μας.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις των επόμενων ημερών και εβδομάδων θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Θεωρείται δε, πως αναλόγως των ποσοστών και του βαθμού επικράτησης θα επηρεάσουν και το πεδίο των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών του Οκτωβρίου ως προς τις συνεργασίες και τους σχηματισμούς συνδυασμούς.

Ως εκ τούτου οι φετινές εθνικές εκλογές λαμβάνουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον με πολλαπλές αναγνώσεις και πιθανόν ποικίλα αποτελέσματα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ