ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ηχηρό μήνυμα

0

Οι ευρωεκλογές τελείωσαν και τα μηνύματα πολλαπλά έρχονται να αναταράξουν την κεντρική πολιτική σκηνή στην Ελλάδα αλλά και της Ευρώπης.

Νικητής ήταν η αποχή που έστειλε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ενώ τα τρία μεγάλα κόμματα κυριολεκτικά βρίσκονται σε μια κατάσταση που προφανώς οφείλουν να την παρακολουθήσουν με την δέουσα σοβαρότητα, αν όντος έχουν το σθένος να προβούν στις ενδεδειγμένες πολιτικές πρακτικές και στην ειλικρίνεια που οφείλουν απέναντι στην πραγματική κατάσταση της χώρας και βεβαίως της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα στην Γηραιά Ήπειρο γίνεται «σεισμός» με την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων και την έντονη αμφισβήτηση της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Έτσι οι γνώμες δίνουν και παίρνουν για το ευρωπαϊκό παρόν και μέλλον καθώς είναι πλέον και με την ψήφο του κόσμου σαφές πως μια Ευρώπη των εκατομμυρίων φτωχών και ανέργων, των ολίγων πλούσιων και των τραπεζών, της ακρίβειας και της συνεχούς υποτίμησης της ποιότητας ζωής, δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε. Δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευτήκαμε κάποτε.

Το τι έγινε σαφές και το πόσο έχει γίνει αντιληπτό αυτό το ηχηρό μήνυμα θα φανεί προσεχώς.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ