ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας προ των πυλών: Επιστρέφουν τα 40άρια, ο καιρός τις επόμενες ημέρες

0

Για νέο καύσωνα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ξανά στους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.

Με ήλιο, ισχυρό μελτέμι αλλά και αρκετή ζέστη αναμένονται οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, η οποία ανέφερε ότι «η θερμοκρασία θα κάνει κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά πάντα από τον μέσο όρο και πάνω».

Σήμερα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο, προβλέπεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα αγγίξουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά μέχρι τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, όπως ανέφερε η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς. «Το αεράκι δεν θα αφήσει στην Αττική να ανέβει η θερμοκρασία παραπάνω, αν και έχουμε θερμές αέριες μάζες», πρόσθεσε.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά: Έρχονται θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Σε χθεσινή του ανάρτηση, ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε ότι αναμένονται υψηλές για την εποχή επίπεδα θερμοκρασίες. «Επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό από πλευράς θερμοκρασιών και την ερχόμενη εβδομάδα», έγραψε ο κ. Κολυδάς αναρτώντας σχετικούς χάρτες.

«Παρά την πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας στην Αθήνα ο υδράργυρος σε γενικές γραμμές τις επόμενες μέρες διατηρείται σε επίπεδα κατά 5 περίπου βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή (Χάρτης 1). Γενικότερα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλη τη Βαλκανική διατηρούνται οι θερμοκρασίες τουλάχιστον κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα (Χάρτες 2 & 3 ) με μέσες μέγιστες τιμές περί τους 38 °C (Χάρτης 4)», πρόσθεσε.

Ο καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Τρίτη. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας όπου αναμένονται πρόσκαιρα τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά 38 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και τη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται, το πρωί στο νότιο τμήμα της κεντρικής Μακεδονίας και στην ανατολική Θεσσαλία με πιθανότητα ασθενούς βροχής και το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 34 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση καιρού την Πέμπτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Ο καιρός της Παρασκευής

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται ο καιρός την Παρασκευή.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ