ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι

0

Αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίο λόγω αμφιβολιών και οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2). Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος με μειοψηφία μιας τακτικής δικαστικής λειτουργού.

Μειοψήφισαν ο πρόεδρος και μια δικαστής οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει, κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας, να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος για  οπλοχρησία.

Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος με μειοψηφία μιας τακτικής δικαστικής λειτουργού.

Σημειώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι, που είναι αδέλφια, είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2023. Κατά την αγόρευσή της, τις προηγούμενες ημέρες, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχε ζητήσει την ενοχή των δυο αδελφών,  ενώ είχε αποδώσει το κίνητρο στις αποκαλύψεις που είχε προαναγγείλει για το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας ο δημοσιογράφος. Τα δύο αδέλφια κατηγορούνταν για την «εκτέλεση» του συμβολαίου θανάτου.

Ως ο εκτελεστής, δηλαδή αυτός που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο, ήταν κατηγορούμενος ο 41χρονος μικρότερος αδελφός, ενώ ο 49χρονος ήταν κατηγορείτο ως ο άμεσος συνεργός του.

protothema.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ