ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πενθήμερο summer camp επιχειρηματικότητας “Ignite Teens” με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό του Bizrupt το Summer Camp επιχειρηματικότητας του “Ignite Teens” για άτομα εφηβικής ηλικίας -13 έως 18 ετών- με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης και του Youth Crete.
Το Ignite Teens αποτελεί το μοναδικό διαδραστικό πρόγραμμα στην Κρήτη για έφηβα άτομα (13-18 ετών) που στοχεύει στην εξοικείωση με την επιχειρηματικότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την τεχνητή νοημοσύνη.
Μέσω του Ignite Teens, οι μαθήτριες και οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν έννοιες όπως η επιχειρηματικότητα, η βιωσιμότητα, η δημιουργικότητα και η καινοτομία, ενώ παράλληλα, αποκτούν δεξιότητες και γνώσεις που θα τους χρησιμεύσουν όχι μόνο στην επαγγελματική τους πορεία, αλλά και στη ζωή τους εν γένει.
Αυτόν τον Ιούλιο, για πρώτη φορά, το Bizrupt διοργάνωσε ένα Summer Camp για έφηβα άτομα στο πλαίσιο του Ignite Teens, με θέμα τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα και την τεχνητή νοημοσύνη. Στην πενθήμερη εκπαίδευση του Ignite Teens Summer Camp συμμετείχαν 30 μαθήτριες και μαθητές, που παρακολούθησαν εισηγήσεις γύρω από τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα, την ηθική, την καινοτομία, τη δημιουργικότητα, την τεχνητή νοημοσύνη και την επιχειρηματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιώσιμες επιχειρήσεις της Κρήτης από κοντά και να εμπνευστούν από τις πρακτικές που ακολουθούν.
Στην έναρξη του summer camp, τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα brainstorming session όπου εντόπισαν προκλήσεις και προβλήματα της πόλης του Ηρακλείου. Στη συνέχεια, σχηματίστηκαν μικρές ομάδες και τα παιδιά αποφάσισαν με ποιο πρόβλημα θα ασχοληθούν για να το επιλύσουν. Στόχος ήταν να δημιουργήσουν καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις για τα προβλήματα αυτά, αξιοποιώντας εργαλεία παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (GenAI) για να αποτυπώσουν μερος της ιδέας τους (logo, website, υλικό προώθησης, κ.λπ.)
Στο τέλος του Summer Camp παρουσιάστηκαν από τις ομάδες 6 πολύ αξιόλογες ιδέες που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε πραγματικές επιχειρήσεις!
Silver sponsor του Ignite Teens Summer Camp ήταν το Cosmos Sport και bronze sponsors ήταν τα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης, η ErgoProlipsis και η Cyberlogic.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ