ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση του νέου Διοικητή του ΓΝΡ με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομο

0

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Πρόδρομο, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, κ. Νίκος Μαλλιαρός.

Η συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο των θεσμικών επαφών που είχε προαναγγείλει ο κ. Μαλλιαρός κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, πέρα από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα, είχε ως στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης και τις δομές της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι τρέχουσες προκλήσεις και προτεραιότητες του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες ενίσχυσης του προσωπικού και των ιατρικών υποδομών. Ο κ. Μαλλιαρός παρουσίασε συνοπτικά τα δεδομένα γύρω από την υφιστάμενη δυναμική του νοσοκομείου, επισημαίνοντας τη σημασία της διαρκούς υποστήριξης και συνεργασίας με την τοπική κοινωνία.

Οι δύο πλευρές διερεύνησαν παράλληλα τις δυνατότητες συνεργασίας και τη συνέχιση των πρωτοβουλιών στέγασης γιατρών στο ίδρυμα «ΘΕΟΜΗΤΩΡ». Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, η συνέχιση αυτής της πρωτοβουλίας είναι ζωτικής σημασίας για το νοσοκομείο, καθώς έχει αποδειχθεί πολύτιμη στην προσπάθεια παροχής κινήτρων για την κάλυψη κενών θέσεων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μαλλιαρός ευχάριστε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Πρόδρομο, για την παραχώρηση αγροτεμαχίου στην περιοχή του Ατσιπόπουλου, το οποίο θα αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του ιδρύματος, ενώ συζητήθηκε εκτενώς και η δημιουργία Συλλόγου Φίλων του ιδρύματος, προκειμένου να θεσμοθετηθεί η διασύνδεση με την τοπική κοινωνία.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως η συνεργασία μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου και της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, αναδεικνύει την αξία της συνένωσης δυνάμεων για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και την προαγωγή της δημόσιας υγείας, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για το κοινό καλό, ενισχύοντας τις δράσεις που προάγουν την υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική συνοχή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ