ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Αναστασιάδης: «Μακάρι να είχαμε την ανάλογη συμπαράσταση…»

0

Δικαίως ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μετά την ομιλία του Ουκρανού προέδρου, ενώπιον της ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής, ανέφερε πως τον ενόχλησε το γεγονός ότι ο κ. Ζελένσκι δεν ανέφερε τίποτα για το Κυπριακό, καθώς η Κύπρος βιώνει εδώ και πολλές δεκαετίες όσα βιώνουν σήμερα οι Ουκρανοί.

Στην ομιλία Ζελένσκι, όλοι περίμεναν να ακούσουν κάτι άλλο, αφού αυτά που βιώνει σήμερα ο ουκρανικός λαός, η Κύπρος τα ζει από το 1974. Δεν γίνεται για ένα κράτος να παραβιάζονται τα δικαιώματα και για ένα άλλο να αγνοούνται. Δεν γίνεται ν’ απευθύνεσαι για βοήθεια σε ένα κράτος μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ με ελαστική συνείδηση, την ίδια ώρα που ανέχεσαι παρόμοιες πράξεις και τακτικές.   

Παρόλα αυτά ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε τη στήριξη της Κύπρου προς την Ουκρανία, επισημαίνοντας: «Ό,τι μπορούμε θα κάνουμε, μακάρι να είχαμε ανάλογη συμπαράσταση όταν εμείς δεχόμασταν την τουρκική εισβολή».

Τα ίδια έχουμε να σχολιάσουμε και για το γεγονός, πως καμία αναφορά στο Κυπριακό αλλά και στα Ελληνοτουρκικά δεν έγινε κατά την ομιλία του ίδιου στην Ελληνική Βουλή, γεγονός, που άφησε δυσάρεστες εντυπώσεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ