ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή την ώρα η μεγάλη δεξίωση του Καρόλου: Ποιοι ηγέτες και βασιλείς θα πάνε στη στέψη, παρούσα η Σακελλαροπούλου

0

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου αύριο το μεσημέρι στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, παρουσία 2.000 προσκεκλημένων, ανάμεσα στους οποίους βασιλείς, βασίλισσες και ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Αυτή την ώρα ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχονται τους VIP καλεσμένους τους στο Μπάκιγχαμ για τη μεγάλη δεξίωση που παραθέτουν.

Μεταξύ των καλεσμένων τους βρίσκονται ξένοι βασιλείς, παγκόσμιοι ηγέτες και άλλοι αξιωματούχοι, οι οποίοι άρχισαν ήδη να καταφθάνουν στο βρετανικό παλάτι.

Περίπου 100 αρχηγοί κρατών θα βρίσκονται στο Λονδίνο για την αυριανή τελετή, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν διεθνείς εκπρόσωποι από 203 χώρες.

Η βασίλισσα Λετίτσια της Ισπανίας, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, οι πρόεδροι της Γερμανίας και της Ιταλίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και Σέρτζιο Ματαρέλα, και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ θα είναι μεταξύ αυτών που θα βρεθούν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Η Τζιλ Μπάιντεν εκπροσωπεί τον σύζυγό της, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η δεξίωση στο Μπάκιγχαμ αυτή την ώρα
Η δεξίωση που παρατίθεται αυτή την ώρα στο Μπάκιγχαμ είναι μια αντίστοιχη εκδήλωση με αυτή που είχε γίνει την παραμονή της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Mάλιστα, στην αποψινή δεξίωση θα παραστούν και φίλοι της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας και μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης που δεν θα μπορέσουν να παραστούν αύριο στη στέψη, λόγω του περιορισμένου αριθμού προσκλήσεων.

Κάποιοι από τους προσκεκλημένους του βασιλιά Καρόλου έφθασαν ήδη στο Μπάκιγχαμ:

 

Η μεσημεριανή δεξίωση στο Μπάκιγχαμ
Οι εορτασμοί έχουν ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι στο Μπάκιγχαμ, καθώς Κάρολος, Καμίλα, Γουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν για γεύμα στο παλάτι τους πρώτους υψηλούς τους καλεσμένους.

Ο βασιλιάς και η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια συναντήθηκαν με τους ηγέτες της Κοινοπολιτείας και άλλους εκπροσώπους χωρών, ενώ παρέθεσαν γεύμα για τους πρωθυπουργούς και τους βασιλικούς εκπροσώπους από τα 14 άλλα βασίλεια όπου είναι αρχηγός κράτους, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και του Καναδά.

Οι προσκεκλημένοι σήμερα το μεσημέρι στο Μπάκιγχαμ ανήλθαν σε 42, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ, ο δημοκρατικός πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε και ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Κρις Χίπκινς.

Ελάχιστες φωτογραφίες από το γεύμα αυτό έχουν κυκλοφορήσει, δείχνουν ωστόσο τον Κάρολο με ένα πλατύ χαμόγελο, καθώς υποδέχθηκε ως βασιλιάς πλέον τους καλεσμένους και ετοιμάζεται για την αυριανή τελετή, όπου θα ακολουθηθεί τελετουργικό αιώνων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, ο δούκας και η δούκισσα του Εδιμβούργου, η πριγκίπισσα Αννα και ο σύζυγός της, αντιναύαρχος Sir Tim Laurence. Τη βασιλική αποστολή συμπλήρωναν ο δούκας και η δούκισσα του Γκλόστερ και ο δούκας του Κεντ. Απών ήταν ο πρίγκιπας Αντριου, ο οποίος επισήμως δεν αποτελεί μέλος της βασιλικής οικογένειας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ