ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ναυάγιο στη Σικελία: Ανασύρθηκαν οι σοροί του Μάικ Λιντς και της 18χρονης κόρης του

0

Οι σοροί του Βρετανού μεγιστάνα Μάικ Λιντς και της 18χρονης κόρης του ανασύρθηκαν από Ιταλούς διασώστες μέσα στη θαλαμηγό Bayesian που βυθίστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στα ανοιχτά της Σικελίας.

Νωρίτερα οι δύτες είχαν εντοπίσει άλλα δύο πτώματα μέσα στο βυθισμένο σκάφος

Στους πέντε οι νεκροί

Μαζί με τον σεφ του Bayesian, που βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες μετά το ναυάγιο, οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους πέντε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph που επικαλείται τον επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Σικελίας, δύο από τα πτώματα που βρέθηκαν σήμερα ανήκουν στον Βρετανό μεγιστάνα Μάικ Λιντς και την 18χρονη κόρη του.

Το χρονικό

Το σκάφος, ιδιοκτησίας της συζύγου του Λιντς, μετέφερε 22 επιβάτες και πλήρωμα και ήταν αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Πορτιτσέλο, κοντά στο Παλέρμο, όταν ανατράπηκε και βυθίστηκε κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το γιοτ είχε αγκυροβολήσει σε απόσταση περίπου 700 μέτρων στα ανοικτά, και βρέθηκε στην πορεία ενός θαλάσσιου σίφωνα ο οποίος στην κυριολεξία το αναποδογύρισε και το βύθισε σε λίγα λεπτά.

Δώδεκα επιβάτες και δέκα μέλη του πληρώματος, στην πλειονότητά τους Βρετανοί υπήκοοι, βρίσκονταν στο πλοίο.

Κρουαζιέρα «γιορτής»

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στον επιχειρηματία, ο Μάικ Λιντς είχε οργανώσει την κρουαζιέρα για να γιορτάσει μαζί με μέλη της οικογένειάς του, ορισμένους υπαλλήλους του και τους δικηγόρους του την αθώωσή του τον Ιούνιο σε μια υπόθεση απάτης στις ΗΠΑ.

Η σύζυγος του Λιντς, Άντζελα Μπακάρις έχει διασωθεί, όπως και άλλοι 14 άνθρωποι.

Χθες ανεσύρθη και η σορός του σεφ του γιοτ, ενός άνδρα γεννημένου στον Καναδά με υπηκοότητα Αντίγκουα.

 

naftemporiki.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ