ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στον Λίβανο με 3.000 τραυματίες και 8 νεκρούς από συντονισμένη ανατίναξη βομβητών

0

 Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον Λίβανο και σχεδόν 3.000 τραυματίστηκαν, έπειτα από ταυτόχρονη έκρηξη στις συσκευές τηλε-ειδοποίησης που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ στη νότια Βηρυτό και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Οι θάνατοι και οι τραυματισμοί αναφέρθηκαν από το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, ενώ η υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι η έρευνα για την αιτία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο μαχητές της Χεζμπολάχ και ένα κορίτσι 16 ετών, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται διεθνή πρακτορεία. Άλλες πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι ένας από τους νεκρούς μαχητές ήταν γιος βουλευτή της Χεζμπολάχ.

«Δεν τραυματίστηκε ο Νασράλα»

Ανώτερη πηγή της οργάνωσης είπε στο Reuters πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα δεν τραυματίστηκε από τις εκρήξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά μέλη της ομάδας -που έχει απαγορευτεί ως τρομοκρατική οργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες- έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Σε βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζονται τραυματίες στο έδαφος, καθώς και ανθρώπους να μεταφέρονται εσπευσμένα σε νοσοκομεία. Πλάνα από κάμερες, η γνησιότητα των οποίων δεν έχει επί του παρόντος επιβεβαιωθεί, δείχνουν εκρήξεις μέσα σε καταστήματα.

Χεζμπολάχ: «Εξ ολοκλήρου υπεύθυνο» το Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι είναι «εξ ολοκλήρου υπεύθυνο» για την ταυτόχρονη έκρηξη βομβητών.

Σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι το Ισραήλ «θα λάβει δίκαιη τιμωρία» έπειτα από «αυτή την εγκληματική επίθεση».

Νωρίτερα, πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ είχε δηλώσει στο AFP ότι επρόκειτο για «ισραηλινή πειρατεία».

Άλλος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η πυροδότηση των βομβητών ήταν η «μεγαλύτερη παράβαση ασφαλείας» την οποία έχει υποστεί η Χεζμπολάχ στον πόλεμο με το Ισραήλ.

Τραυματίστηκε και ο Ιρανός πρέσβης

Κατά το ιρανικό πρακτορείο Mehr, ο Ιρανός πρέσβης στον Λίβανο, Μοτζτάμπα Αμανί, τραυματίστηκε επίσης από έκρηξη στον βομβητή του.

naftemporiki.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ