ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Politico: Η ΕΕ θα συστήσει αυστηρότερες απαγορεύσεις του καπνίσματος -Αυτούς τους εξωτερικούς χώρους στοχεύει

0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να αντιμετωπίσει με νέα μέτρα το κάπνισμα καθώς και την εξάπλωση και την «ελκυστικότητα» του ατμίσματος μεταξύ των νέων.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν την απαγόρευση του καπνίσματος στις παιδικές χαρές, στις εξωτερικές πισίνες, στα λούνα παρκ και στις αυλές (σε δημόσιους χώρους, καφετέριες κ.λπ.), θα συστήσει σήμερα, Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Politico.

Αυστηρότεροι κανόνες για το κάπνισμα και το άτμισμα

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ θα συστήσει, επίσης, αυστηρότερους κανόνες για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, «είτε περιέχουν νικοτίνη είτε όχι», καθώς επιδιώκει να αντιμετωπίσει την «υιοθέτηση και την ελκυστικότητα» του ατμίσματος μεταξύ των παιδιών και των νέων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καλέσει τις χώρες να «παρέχουν αποτελεσματική προστασία σε εσωτερικούς χώρους εργασίας, σε κλειστούς δημόσιους χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς» από θερμαινόμενα προϊόντα καπνού, ηλεκτρονικά τσιγάρα ή υποκατάστατα καπνού.

Και συνιστά προστασία από την έκθεση στο παθητικό κάπνισμα και τα αερολύματα σε «καθορισμένους υπαίθριους χώρους αναψυχής», ιδίως εκεί όπου μπορεί να βρίσκονται παιδιά. «Σε αυτούς θα πρέπει να περιλαμβάνονται οι δημόσιες παιδικές χαρές, τα λούνα παρκ, οι πισίνες, οι ζωολογικοί κήποι και άλλοι παρόμοιοι υπαίθριοι χώροι».

Η αναθεώρηση αναμένεται να ανακοινωθεί από την Κομισιόν σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια επικαιροποίηση της υφιστάμενης σύστασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που χρονολογείται από το 2009 και η οποία στόχευε μόνο τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ