ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ευρωεκλογές 2024: Οι Ευρωπαίοι επισκέπτες ψήφισαν «δαγκωτό» διακοπές στην Κρήτη

0

 Η χθεσινή εικόνα των Ευρωεκλογών με την αποχή να αγγίζει πολύ υψηλά ποσοστά στην Ελλάδα, είναι η ίδια με αυτήν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η πλειοψηφία των τουριστών στη Χερσόνησο επέλεξαν συνειδητά να απέχουν από τις ευρωεκλογές παρά το δικαίωμα συμμετοχής τους μέσω της επιστολικής ψήφου, γεγονός που ανησυχεί τους αρμόδιους

Χερσόνησος By night με την κίνηση άκρως ζωηρή και σίγουρα όχι σε εκλογικούς ρυθμούς. Στο  αποκορύφωμα της εκλογικής βραδιάς οι Ευρωπαίους επισκέπτες γύρισαν τη «πλάτη» όχι μόνο στη ροή των αποτελεσμάτων αλλά και στις Ευρωεκλογές. Ψήφισαν «δαγκωτό» διακοπές στην Κρήτη και πολλοί δεν επέλεξαν καν την δυνατότητα της επιστολικής ψήφου.

Ο φακός της KRHTH TV κατέγραψε την εικόνα της χερσονήσου την ημέρα των ευρωεκλογών με τις παραλίες να είναι κατάμεστες από ευρωπαιους πολίτες  και το ίδιο σκηνικό να μεταφέρεται και το βράδυ στα καταστήματα εστίασης και στους δρόμους.

Το ενδιαφέρον τους για την εκλογική διαδικασία σχεδόν ανύπαρκτο με τους ίδιους να εξηγούν  τους λόγους που επέλεξαν την αποχή όπως περίπου οι μισοί άλλωστε εκλογείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για πολλούς από τους τουρίστες από τις χώρες της ευρώπης  που αυτή τη περίοδο βρίσκονται στην Κρήτη για διακοπές , οι χθεσινές ευρωκάλπες δεν ήταν καν παρένθεση καθώς ούτε η ψηφοφορία αλλά ούτε και τα αποτελέσματα στάθηκαν ικανά για να τραβήξουν το ενδιαφέρον τους.

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ