ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

«Δεν υπάρχουν άβατα στην Κρήτη», πάνω από 100 αστυνομικοί στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ

0

Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά συμμετείχαν στην τεράστια επιχείρηση στην Κίσσαμο, όπως αποκάλυψε το Cretalive, με επίκεντρο κυρίως τα μέλη δύο μεγάλων, γνωστών,  οικογενειών και τους συλληφθέντες να φθάνουν τους 16, αν και οι κατηγορούμενοι συνολικά είναι περισσότεροι.

Αυτό που έγινε, δεν έχει προηγούμενο. Η ΕΛ.ΑΣ τόλμησε να «σπάσει» ένα …άβατο που είχε δημιουργηθεί χρόνια τώρα στην ευρύτερη περιοχή, από τον Πλατανιά μέχρι το Καστέλι. Ένα κράτος εν κράτει που τα ηνία κινούσαν συγκεκριμένα άτομα, τα οποία φέρονται να είχαν γίνει τρόμος και φόβος σε όλη την περιοχή. Ουδείς τολμούσε να τα αγγίξει, να τα ελέγξει, να τους βεβαιώσει μία παράβαση, να τους κάνει μία σύσταση. Εκβιασμοί, ζωοκλοπές, αγροζημιές, επιδοτήσεις από το …παράθυρο, ρεύμα και νερό τσάμπα, ξυλοδαρμοί, ζωοκτονίες και πολλά ακόμα.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι υπήρχε κόσμος που είχε φθάσει σε ακραία σημεία απόγνωσης. Φοβόταν και είχε χάσει παντελώς την εμπιστοσύνη του στην ΕΛ.ΑΣ, θεωρώντας ότι δεν μπορεί κανείς να τους προστατεύσει.

Όμως οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι που τα δεδομένα άλλαξαν. Για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη ήταν ζήτημα προτεραιότητας να «σπάσει» αυτό το καθεστώς ανομίας και τρόμου με οποιοδήποτε κόστος και τίμημα.

Μήνες πριν είχε αρχίσει το ασφυκτικό πρεσάρισμα με εντατικούς έως εκνευριστικούς ελέγχους που φυσικά ήταν εσκεμμένοι. Έλεγχοι ζώων, βαρελόσκυλα, όπλα, ΚΟΚ, φιμέ τζάμια. Έλεγχοι και πρόστιμα εξοντωτικά. Έφθασαν στο σημείο να κοιμούνται στις μάντρες ή στα αυτοκίνητα, για να γλιτώνουν τις κατ’ οίκον έρευνες. Είχαν ενοχληθεί σφοδρά και «κελαηδούσαν».  Με το «καλημέρα» η νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη επεδίωξε να περάσει το μήνυμα: «ανοχή τέλος». Ήταν τόσο σοβαρές οι καταγγελίες που η μετωπική πρόσκρουση ήταν μονόδρομος. Πολίτες έδειχναν να έχουν χάσει την ελπίδα τους και την εμπιστοσύνη τους.

Ασφαλείς πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι τον Ιανουάριο ανέλαβε την προανάκριση αθόρυβα και μεθοδικά το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Μία προανάκριση που έμελλε να «αγκαλιαστεί» με υποδειγματικό τρόπο επιχειρησιακά σήμερα, Τρίτη, οπότε και πιάστηκαν στον ύπνο αφού δεν είχε ακόμα ξημερώσει όταν έγιναν τα «ντου» στα σπίτια τους.

Όπως έγραψε το Cretalive, η επίμαχη επιχείρηση είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην περιοχή και αιφνιδίασε πολλούς, ακόμα και εκπροσώπους φορέων και Αρχών.

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ