ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Περιστατικό με τον πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη στο αεροδρόμιο: Καταγγελίες και διευκρινίσεις

0

Σοβαρό περιστατικό καταγγέλλεται ότι σημειώθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με φερόμενο ως εμπλεκόμενο τον πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη. Σύμφωνα με την ΟΣΕΥΠΕ, πρώην υπουργός της κυβέρνησης φέρεται να βιαιοπράγησε σε βάρος υπαλλήλου εδάφους γνωστής αεροπορικής εταιρείας.

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες, όταν ο πρώην υπουργός, που ταξίδευε από την Αθήνα προς έναν από τους νομούς της Κρήτης, καθυστέρησε και βρέθηκε να φωνάζει στους υπαλλήλους του αεροδρομίου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η κατάσταση κλιμακώθηκε, με τον υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι έναν υπάλληλο, ο οποίος έπεσε λιπόθυμος στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων. Το επεισόδιο οδήγησε στη συνδρομή της αστυνομίας.

Η ΟΣΕΥΠΕ υποστηρίζει ότι υπάρχουν μαρτυρίες και βίντεο που επιβεβαιώνουν το περιστατικό, και ζητά την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών για τη διερεύνηση του γεγονότος. Η Ομοσπονδία ζητά να ελεγχθεί το οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας εβδομάδας των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα προς Κρήτη.

Παράλληλα, η ΟΣΕΥΠΕ καλεί τον πρώην υπουργό να αναγνωρίσει το περιστατικό και να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του. Η Ομοσπονδία ζητά επίσης από την αεροπορική εταιρεία να προστατεύσει το μέλος του προσωπικού της και να μην επιχειρήσει συγκάλυψη του περιστατικού.

Η ΟΣΕΥΠΕ αναφέρει ότι θα επανέλθει με περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία που ήδη συλλέγει, εάν χρειαστεί, και ελπίζει όλοι οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος της ευθύνης τους και να ρίξουν φως στο περιστατικό.

Η Απάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη

Σε ανακοίνωση του στο Twitter, ο πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε τη λύπη του για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, ενώ αρνήθηκε τις κατηγορίες για βιαιοπραγία. Ο κ. Αυγενάκης αναγνώρισε ότι υπήρξε λεκτική ένταση με τον υπάλληλο, καθώς δεν του επιτράπηκε να επιβιβαστεί στην πτήση του, παρά το γεγονός ότι οι επιβάτες βρίσκονταν στη φισούνα επιβίβασης.

Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι το περιστατικό περιορίστηκε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης, και αρνήθηκε τις υπερβολές και ανακρίβειες που αναφέρονται στα δημοσιεύματα περί «άγριου ξυλοδαρμού» και «λιποθυμιών». Εξήγησε ότι προσπαθούσε να πάρει το τηλέφωνο από τα χέρια του υπαλλήλου για να επικοινωνήσει με προϊστάμενό του, καθώς δεν του επέτρεπε την επικοινωνία.

Ο κ. Αυγενάκης ζήτησε συγνώμη για την ένταση, αλλά υπογράμμισε ότι οι ισχυρισμοί για βιαιοπραγία είναι ανακριβείς και υπερβολικοί.

Η ανακοίνωση του Λ. Αυγενάκη στο τουίτερ:

Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητω συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου  ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» απο μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς  δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβαση.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ