ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

«Πλοκάμια» σε όλη την Κρήτη από τον ψευτογιατρό - Είχε αυχενικό και την έπεισαν πως πάσχει από καρκίνο!

0

 Μειωμένη ποινή αλλά χωρίς αναστολή στο Εφετείο για τον 66χρονο, που υποσχόταν θεραπείες ακόμη και για καρκίνο - Στη φυλακή και η 63χρονη Ελβετή σύζυγός του

Ένοχοι χωρίς αναστολή για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, παράνομη οπλοκατοχή, έκθεση και απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κρήτης στα Χανιά ο 66χρονος και η 63χρονη Ελβετή σύζυγός του, που από το 2017 μέχρι και το 2020 είχαν εξαπατήσει δεκάδες ανυποψίαστους πολίτες σε ολόκληρο το νησί, προσποιούμενοι τους γιατρούς και υποσχόμενοι ακόμη και θεραπείες για τον καρκίνο.

Το δικαστήριο επανέλαβε την πρωτόδικη απόφαση, μειώνοντας την ποινή αλλά χωρίς αναστολή, με το ζευγάρι να οδηγείται στη φυλακή. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Δεκέμβριο 2020. Τέλος στη δράση του ψευτογιατρού και της συζύγου του έβαλε το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

Ο 66χρονος και η 63χρονη υπόσχονταν ίαση σε ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο, χορηγούσαν φαρμακευτικά σκευάσματα άγνωστης προέλευσης, εφάρμοζαν περίεργες μεθόδους με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ενώ δε δίσταζαν να προχωρούν σε ψευδείς διαγνώσεις ακόμη και για νεοπλασματικές νόσους.

Τι έλεγε το 2020

Όταν οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Δικαστήριο Χανίων, πριν από τέσσερα χρόνια, ισχυρίζονταν πως σκοπός τους ήταν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα.

«Αν άνθρωποι βλέπουν στο πρόσωπό μου την εικόνα ενός γιατρού, δε φταίω εγώ. Εγώ ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι γιατρός. Εγώ είμαι ένας θεραπευτής με την έννοια της ευζωίας, της αντιγήρανσης για να μπορέσει το σώμα να ανανεωθεί ενεργειακά», δήλωνε στις 15 Δεκεμβρίου του 2020, εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων.

«Δυστυχώς, η πρακτική που σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι αποδεκτή και αναγνωρίζεται και εκτιμάται, καταδιώκονται όπως οι ιεχωβάδες από τους χριστιανούς», ισχυριζόταν προκλητικά ο καταδικασμένος πλέον 66χρονος.
Επιπλέον, ο κατηγορούμενος υποστήριζε ότι δεν απέτρεψε ποτέ κανέναν ασθενή από την τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής που του είχε χορηγήσει ο γιατρός του και ότι απλά συμβούλευε τους πελάτες του να λαμβάνουν βιταμίνες. Όσο για τα υγρά φιαλίδια που βρήκαν και κατέσχεσαν τότε οι αστυνομικοί στον χώρο που μίσθωνε το ζευγάρι στο Καστέλι Κισσάμου, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά αποσταγμένο νερό με άνθη και βότανα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του. Αρνήθηκε δε ότι προχωρούσε σε διαγνώσεις σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος.

Είχε αυχενικό και την έπεισαν πως πάσχει από καρκίνο!

Το ζευγάρι είχε απλώσει τα “πλοκάμια” του σε όλη την Κρήτη, έχοντας καταφέρει όχι μόνο να μη γίνεται αντιληπτή η απίστευτη απάτη σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, αλλά πετυχαίνοντας να αποκτήσει τη φήμη των εξαιρετικών θεραπευτών. Ο 66χρονος σήμερα με καταγωγή από τον Πόρο Αττικής και η 63χρονη σύζυγός του από την Ελβετία είχαν ανοίξει ιατρεία στον Καρτερό, τη Σητεία, τα Χανιά και στο Καστέλι Κισσάμου. Διατηρούσαν δε φακέλους με πάνω από διακόσιους ασθενείς απ’ όλη την Κρήτη.

Το απύθμενο θράσος των ψευτογιατρών ήταν τέτοιο που δε δίστασαν να πείσουν μια ασθενή τους με αυχενικό σύνδρομο, ότι η 19χρονη κόρη της, που τη συνόδευε, πάσχει από καρκίνο. Οι αστυνομικές Αρχές κατάφεραν τότε να “δέσουν” την υπόθεση, με μαρτυρίες θυμάτων απ’ όλη την Κρήτη. Ο εισαγγελέας Χανίων μάλιστα είχε διατάξει φορολογικό έλεγχο για να διαπιστωθούν τα κέρδη του ζευγαριού από την παράνομη δράση του.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ