ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

0

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολόπουλο και τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Δήμητρα Λυγούρα είχαν χθες στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα Μαρία Λιονή και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής για θέματα αρμοδιότητάς τους.

            Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην προστασία των πολιτών καθώς και την υποστελέχωση των υπηρεσιών της Αστυνομίας. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα φαινόμενα παραβατικότητας καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης, που δεν αφορούν μόνο αστυνομικά και κατασταλτικά μέτρα. Σε αυτό το πλαίσιο ζητήθηκε η συνδρομή του Υφυπουργού προκειμένου από κοινού τα εμπλεκόμενα Υπουργεία να συμβάλουν στην πρόληψη της εγκληματικότητας μέσω δράσεων πολιτισμού, αθλητισμού, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας.

Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης επισήμανε το ζήτημα του χαρακτηρισμού ως δυσπρόσιτα τα σχολεία των ορεινών περιοχών, προκειμένου να διευκολύνονται οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στην εκπαιδευτικοί διαδικασία και για να μην υπάρχουν θέματα μαθητικών διαρροών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ