ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο - Η πρόγνωση του Μανώλη Λέκκα

0

Με καλές καιρικές συνθήκες θα κυλήσουν οι μέρες του Δεκαπενταύγουστου στην Κρήτη, που θα ευνοήσουν τις διακοπές των αδειούχων του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα δεν θα λείψουν τα μελτέμια που θα κρατήσουν την θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα, ενώ τις βραδινές ώρες θα υπάρχει ένα αίσθημα δροσιάς και στα ορεινά ψύχρα.

Ο κ. Λέκκας μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη και έδωσε το στίγμα για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Έτσι λοιπόν:

Την Τρίτη 13/8 εξασθενούν οι άνεμοι και κατά συνέπεια και ο έντονος κυματισμός καθιστώντας τις θάλασσες – ειδικά στα βόρεια παράλια του νησιού - ιδανικές για κολύμπι και θαλάσσια σπορ.

Πολύ καλύτερος θα είναι ο καιρός στα νότια με την θερμοκρασία ν’ ανεβαίνει στους 36 βαθμούς Κελσίου, την ώρα που στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς.

Την Τετάρτη 14/8 (παραμονή του 15Αύγουστου) θα διατηρηθεί η καλοκαιρία με δυτικούς ανέμους 3 – 4 μποφόρ και καλές θάλασσες.

Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα κυμανθεί στα βόρεια γύρω στους 31 με 32 βαθμούς και στα νότια από 34 – 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη (ανήμερα του 15Αύγουστου) θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες με την επικράτηση του βορείου ρεύματος που θα προκαλέσει και πάλι μελτέμι μέχρι 7 μποφόρ στα νότια με την θερμοκρασία να διατηρείται στα ίδια σχεδόν επίπεδα και μόνο το βράδυ κυρίως στα ορεινά να επικρατεί μια ελαφρά ψύχρα.

Την Παρασκευή 16/8 η ένταση των ανέμων θα υποχωρήσει προς το βράδυ με τον υδράργυρο να φτάνει στις βόρειες περιοχές  τους 30 με 32 βαθμούς και στα νότια τους 34 – 36 βαθμούς.

Το μοτίβο αυτό προβλέπεται πως θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Αυγούστου.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ