ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Αεροδρόμιο Καστελίου: Πάνω από το 35% η πρόοδος στις εργασίες κατασκευής

0

Σημαντική δέσμη παρεμβάσεων επιταχύνονται το προσεχές διάστημα στον τομέα των υποδομών, καθώς πολιτική βούληση της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου αποτελεί η εκτέλεση μίας σειράς μεγάλων αλλά και μικρότερων σύγχρονων έργων ανά την επικράτεια, προκειμένου να βελτιωθεί ουσιαστικά η καθημερινότητα των πολιτών. Ταυτόχρονα προωθείται ο σχεδιασμός μίας σειράς νέων «πράσινων» έργων, η ενίσχυση, αλλά και συντήρηση υφιστάμενων υποδομών.

«Συλλογικά και συνεκτικά, προχωρήσαμε σημαντικές παρεμβάσεις, που πρέπει να "τρέξουμε" με την ίδια και μεγαλύτερη ταχύτητα. Μπροστά μας υπάρχουν πολλές και μεγάλες προκλήσεις». Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως διαβεβαιώνει: «Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και να παραδώσουμε σύγχρονα και ανθεκτικά έργα στην κοινωνία, στην ώρα τους και με σεβασμό στο υστέρημα του φορολογούμενου».

Στον πυρήνα της στρατηγικής στόχευσης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρίσκονται: η αποτελεσματική προώθηση των εν εξελίξει έργων, ο ρεαλιστικός σχεδιασμός νέας δέσμης έργων, η ενίσχυση της ασφάλειας των «πράσινων» υποδομών και των μεταφορών, η βελτίωση της ποιότητας των έργων και των υπηρεσιών, η ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων και εν τέλει, η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Ένα από αυτά τα έργα είναι ο νέος ΒΟΑΚ αλλά και το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελλίου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών τα τμήματα Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος και Χερσόνησος - Νεάπολη έχουν συμβασιοποιηθεί. Έχουν ήδη εγκατασταθεί τα πρώτα εργοτάξια στο τμήμα από τη Χερσόνησο Ηρακλείου έως τον Άγιο Νικόλαο.

Ταυτόχρονα, προχωρά η συμβασιοποίηση της παραχώρησης για το τμήμα Χανιά - Ηράκλειο.

Επιπλέον η πρόοδος υλοποίησης στον Νέο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου, στο Καστέλι έχει ξεπεράσει το 35%.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ