ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η VOΛΤΑ ταξιδεύει στη Βάρνα της Βουλγαρίας

0

Ύστερα από δεκάδες βόλτες, εκατοντάδες βήματα και χιλιάδες σκέψεις τη σεζόν που πέρασε, ο μουσικός αφηγηματικός περίπατος VΟΛΤΑ -δημιουργία της ομάδας Scarmi-  που ξεκίνησε το ταξίδι του από το Ρέθυμνο και έχει ήδη παρουσιαστεί σε Χανιά, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη ταξιδεύει στη Βάρνα της Βουλγαρίας, ύστερα από πρόσκληση της τοπικής ομάδας καλλιτεχνών (Association Our World) και την οικονομική υποστήριξη των τοπικών φορέων της πόλης της Βάρνας (Varna '24 Culture Fund).

Ένα καλλιτεχνικό project εμπνευσμένο από τις σκέψεις και τους καθημερινούς προβληματισμούς του σύγχρονου Έλληνα. Προβληματισμούς και αγωνίες που τελικά δεν διαφέρουν από εκείνες κάθε Ευρωπαίου, κάθε ανθρώπου. Καθώς η ζοφερή καθημερινότητα που βιώνουμε ως πολίτες αυτής της χώρας -με μικρές φωτεινές εκλάμψεις- δεν είναι προνόμιο μόνο της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας αλλά παγκόσμιο, με μικρές ή μεγαλύτερες μεταβολές που ωστόσο επηρεάζουν με τον ίδιο τρόπο κάθε σκεπτόμενο άτομο στην καθημερινότητα του.
 
Η VOΛΤΑ είναι μια περιπατητική μουσική αφηγηματική δράση, δημιουργημένη και εμπνευσμένη από την πόλη και για την πόλη με στόχο το ταξίδι. Έως σήμερα αγκαλιάστηκε και στηρίχτηκε με ιδιαίτερη θέρμη από το κοινό όπου κι αν ταξίδεψε. Έφερε κοντά αγνώστους ανθρώπους μεταξύ τους, προβλημάτισε, πρόσφερε προσωπική και συλλογική ενδοσκόπηση στα άτομα που συμμετείχαν, περισυλλογή, συγκίνηση, γέλιο, αυτό παρατήρηση, ενέπνευσε και εξακολουθεί να εμπνέει και να φέρνει κοντά ανθρώπους που αγαπούν την εναλλακτική τέχνη, το περπάτημα, τη λογοτεχνία και τη μουσική.

Αυτή τη φορά ταξιδεύει εκτός συνόρων, γεγονός που αποτελεί την τάση και το στόχο της ομάδας, το ταξίδι των παραστάσεων εντός και εκτός χώρας.

Η ομάδα Scarmi είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη μουσικοθεατρική ομάδα,
που δραστηριοποιείται στο Ρέθυμνο Κρήτης από το 2020.  Σκοπός της ομάδας είναι η ενασχόληση με καίρια κοινωνικοπολιτικά, υπαρξιακά ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο και την κοινωνία αξιοποιώντας κείμενα από το ευρύ φάσμα της λογοτεχνίας με στόχο να διεγείρει την κοινή γνώμη πυροδοτώντας συνειδήσεις και συναισθήματα. Ηθοποιός και μουσικοί συμπράττουν εντός και εκτός σκηνής δημιουργώντας ατμοσφαιρικές ηλεκτροδυναμικές αφηγήσεις, συνδυάζοντας την μουσική και το θέατρο.

Έως σήμερα έχει παρουσιάσει στο Ρέθυμνο και έχει ταξιδέψει ανά τη χώρα τις εξής παραστάσεις:

2020-21 ΉΤΤΑ (η μήτρα της νίκης) electro rock performance, θεατρικός μονόλογος από την Λήθη του Δημήτρη Δημητριάδη.

2022 ΞΕΝΟΣ Σμύρνη – Μόρια (100 χρόνια εξέλιξης), ηλεκτροδυναμική αφηγηματική performance. Η πρωτότυπη δημιουργία του έργου έγινε μέσω ανάθεσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του ΥΠ.ΠΟ.Α. με θέμα την επέτειο μνήμης και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

2023-24 VOΛΤΑ (μουσικός αφηγηματικός περίπατος).


Σκάρμη, στην κρητική διάλεκτο θα πει, τα ίχνη που αφήνει στο πέρασμα του κάθε ζώο και φανερώνουν ότι πέρασε από κει.


Τα μέλη της ομάδας αναλαμβάνουν την δημιουργία όλων των παραστάσεων / δράσεων καλλιτεχνικά και τεχνικά, με βασική εμπνεύστρια στη σύλληψη, την σκηνοθεσία αλλά και την παραγωγή την Ελεάννα Αποστολάκη (ηθοποιό / performer), στη μουσική σύνθεση το Μιχάλη Φλουρή (μουσικό / συνθέτη) και στην εκτέλεση αλλά και ενίοτε σύνθεση, τους μουσικούς Χριστόφορο Πιτσιδήμο και Κωνσταντίνο (HipCut) Γεωργιάδη.

Η ομάδα Scarmi είναι μια επαγγελματική καλλιτεχνική ομάδα με στόχο τον ελεύθερο πειραματισμό, τον βιοπορισμό και το ταξίδι των έργων της εντός και εκτός νησιού.

Αυτή την περίοδο προετοιμάζεται η νέα τους δράση η οποία θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο του 2024 στο Ρέθυμνο, με τίτλο «Dark Room Παραμυθissimo» - αφήγηση με ζωντανή μουσική σε απόλυτα σκοτεινό χώρο.
«Δεν υπάρχει κάτι να δεις μόνο ν’ ακούσεις».
 
Και φυσικά έπεται συνέχεια…


Στηρίζοντας την τοπική τέχνη βοηθάτε να συνεχίσει να υπάρχει,
καθώς η τέχνη είναι εργασία και η εργασία η εξασφάλιση της επιβίωσης.


Εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις της ομάδας Scarmi:

Η VOΛΤΑ στη Βάρνα

Facebook: Scarmi theater group
Instagram: Scarmi band

Ομάδα Scarmi
ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ Α.Μ.Κ.Ε.
Υπεύθυνη επικοινωνίας,
Αποστολάκη Ελεάννα
6973 310 991
email:[email protected]
Facebook: Scarmi theater group
Instagram: Scarmi band
You tube: Scarmi Theater Group

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ