ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Καιρός στην Κρήτη: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές στα ορεινά

0

Η Κρήτη σήμερα Πέμπτη 22/8 αναμένεται να βιώσει μικρή πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου στη νότια Κρήτη. Σήμερα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις να εμφανίζονται πρόσκαιρα το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, κυρίως στο Αιγαίο, χωρίς να αναμένονται σημαντικές μεταβολές στο σκηνικό του καιρού. Παρά τη γενική αίθρια κατάσταση, η μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με την Κρήτη να ακολουθεί την τάση αυτή.

Οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν παρόμοιες καιρικές συνθήκες, με το θερμόμετρο να φτάνει έως και τους 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και στη νότια Κρήτη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 33 και 35 βαθμών Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις και ενδεχόμενοι όμβροι θα εμφανιστούν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα διατηρηθούν σταθεροί από βόρειες κατευθύνσεις με ένταση 3 έως 6 μποφόρ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ