ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Χ. Σταϊκούρας για ΒΟΑΚ: Στα σκαριά παρεμβάσεις στο οδόστρωμα και παρεμβάσεις με κολωνάκια

0

Για τις παρεμβάσεις στο ΒΟΑΚ, την κυκλοφορία των νέων λεωφορείων, τις εργασίες στη νέα γραμμή του μετρό, τις αντίστοιχες εργασίες για το μετρό στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις αυτοψίες στην Πεντέλη, αναφέρθηκε μιλώντας στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή «Συνδέσεις», ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Τα έργα υποδομών όπως ο ΒΟΑΚ, το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές στη Βορειοανατολική Αττική, καθώς και τα νέα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αποτελούν βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Παρεμβάσεις στον ΒΟΑΚ

Σε σχέση με τον ΒΟΑΚ, ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε την ανάγκη άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση των τροχαίων δυστυχημάτων μέχρι να ολοκληρωθεί ο νέος δρόμος, με παρεμβάσεις όπως αυτές που εφαρμόστηκαν στην Πατρών-Πύργου, που περιλαμβάνουν βελτιώσεις στο οδόστρωμα και χρήση προστατευτικών κολωνακίων. Αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν με τις απαλλοτριώσεις και την αργή πρόοδο των έργων, αλλά επιβεβαίωσε ότι γίνονται προσπάθειες για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Όπως ανέφερε: «Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δείτε εκεί πρωτοβουλίες. Υπάρχει ενδιαφέρον από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό έτσι ώστε να περιορίσουμε όσο είναι εφικτό μια τραγική πραγματικότητα. Θα πάμε σε πρωτοβουλίες αντίστοιχες που έχουμε αυτόν που έχουμε υλοποιήσει στον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος και οι οποίες έχουν βοηθήσει τα δύο τελευταία χρόνια. Ο ετήσιος αριθμός δυστυχημάτων από 14 να πέσει στο ένα και το ένα είναι παραβίαση ΚΟΚ.

Ουσιαστικά είναι κάποιες παρεμβάσεις στο οδόστρωμα και αρκετές παρεμβάσεις με χρήση αυτό που λέμε κολωνάκια. Έχουμε εντοπίσει τα σημεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες έτσι ώστε να υλοποιηθεί το έργο.

Να πω όμως κάτι. Δεν αποφασίζεις τη μία μέρα και την άλλη μέρα υλοποιείται. Θα κάνουμε γρηγορότερες διαδικασίες σήμερα, αλλά στο Πάτρα-Πύργος πήρε περίπου 15 – 16 μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία προκειμένου να μπουν τα κολωνάκια.

Χρειάζεται διεθνής διαγωνισμός. Κόστισαν 30.000.000 ευρώ τα κολωνάκια στο Πάτρα-Πύργος. Θα τρέξουμε πιο γρήγορα τις διαδικασίες για να προσπαθήσουμε ένα κομμάτι του έργου να το έχουμε υλοποιήσει μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι».

flashnews.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ