ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«ΚΡΗΤΗ - Ιστορίες Ψηφιδογραφίας στο Χώρο και το Χρόνο» - Ομαδική Έκθεση Ψηφιδωτού με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

0

 Ο Σύλλογος «ΨΗΦΙΔΩΝ Θέσις», μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από το Δημοσίου Δικαίου Ίδρυμα  FUNDACJA METAMORFOZY που εδρεύει στην Βαρσοβία, διοργανώνει με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ομαδική έκθεση ψηφιδωτού από  τις 25 Αυγούστου  έως 6 Σεπτεμβρίου 2024 στην Gallery Metamorfozy (81 Marszalkowska St., Warsaw).
Έμπειροι και νέοι ψηφιδογράφοι του Συλλόγου εκθέτουν έργα εμπνευσμένα  από την ιστορία, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους και το περιβάλλον της Κρήτης. Οι Ιστορίες ψηφιδογραφίας στο Χώρο και το Χρόνο, θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες της έκθεσης, να γνωρίσουν πέρα από την Τέχνη του ψηφιδωτού, πτυχές της Ιστορίας και του Πολιτισμού της ΚΡΗΤΗΣ.
 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εκθέτες ψηφιδογράφοι, «κάθε ψηφίδα έδωσε αφορμή για ένα σπουδαίο ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, κάθε ψηφίδα έγραψε τη δική της ιστορία!» και με αυτές τις Ιστορίες στις αποσκευές του, ο Σύλλογος ΨΗΦΙΔΩΝ Θέσις, θα ταξιδέψει ως τη Βαρσοβία και για σχεδόν δύο εβδομάδες η Gallery Metamorfozy θα έχει το άρωμα της Κρήτης.
 
Εκθέτουν οι ψηφιδογράφοι:
Αμοναχάκη-Σαρικαβάζη Γιασεμή,  Αντωνιδάκη -Γαρεφαλάκη Κλαίρη,  Γαλάνη Τιτή,  Γαρεφαλάκη Βίκυ,  Γάσπαρης Παντελής,  Κοντάκης Νίκος,  Λαγουδιανάκη Πόπη, Λαδουκάκη Χαρούλα, Μελισσουργάκη Bozniak Μανταλένα,  Μπαλαμούτσου- Μαυράκη Ηλέκτρα,  Νικολιδάκη Κατερίνα,  Παπαγιάννη Ντίνα, Ρασιδάκη Σούλα, Σταματάκη Έλενα,  Σταυρακάκη Ειρήνη,  Σπυριδάκη Κατερίνα,  Τσόκα Γιώτα

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ