ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Στους 32 βαθμούς ο υδράργυρος στην Κρήτη

0

Σημαντική βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, με τις βροχές να υποχωρούν. Ωστόσο, από το βράδυ της Παρασκευής, το σκηνικό αλλάζει με την επιστροφή τοπικών βροχών και πιθανών καταιγίδων, κυρίως στα δυτικά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα σημειωθεί μια μικρή και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία όμως δεν θα είναι αξιόλογη.

Όπως τόνισε σε ανάρτησή του, η θερμοκρασία θα επιστρέψει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ στο δεύτερο μισό του μήνα αναμένονται βροχές χωρίς απότομες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, από το μεσημέρι όμως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 28 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 και τοπικά τους 32 βαθμούς Κελσίο

Ο καιρός στην Κρήτη

Στη Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 και τοπικά στη Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

cretapost.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ