ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Η Περιφέρεια εφαρμόζει το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζωή» με την τοποθέτηση εκατοντάδων απινιδωτών σε πολυσύχναστα σημεία

0

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει εκπονήσει και υλοποιεί με επιτυχία το μοναδικό πρόγραμμα πρόληψης «Ζωή».

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη και αρμόδιο στον τομέα της Υγείας, Γιώργο Πιτσούλη, στην φάση αυτή,  ήδη, έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια 256 απινιδωτών τελευταίες  γενιάς οι οποίοι αυτές τις μέρες τοποθετούνται από την Περιφέρεια Κρήτης σε αθλητικούς χώρους και πολυσύχναστα σημεία του νησιού.

Με δήλωση του, μετά από σχετική ενημέρωση που είχε ο κ. Πιτσούλης από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας στην Μεσαρά, και τονίζοντας ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, ανέφερε:

«Σήμερα το πρωί με λύπη πληροφορηθήκαμε  ότι ένας απινιδωτής είχε βανδαλιστεί και βρέθηκε πεταμένος κάτω. Άμεσα έγινε η απομάκρυνσή του. Θα επανατοποθετηθεί σε άλλο σημείο. Θεωρούμε ότι είναι μεμονωμένο γεγονός και δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Οι απινιδωτές εξ ορισμού πρέπει να είναι προσβάσιμοι ανά πάσα στιγμή σε κάθε πολίτη. Έτσι μόνο υπηρετούν το λόγο ύπαρξής τους  και είναι χρήσιμοι στην κοινωνία. Παρακαλούμε να σεβαστούμε αυτήν την προσπάθεια και να αγκαλιάσουμε το πρόγραμμα «Ζωή» μαθαίνοντας μέσα από τις εκπαιδεύσεις που πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν» κατέληξε ο κ. Πιτσούλης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ