ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στην αντιπολεμική κινητοποίηση του Σαββάτου και οι οικοδόμοι του Ρεθύμνου

0

Στην αντιπολεμική κινητοποίηση που έχει διοργανωθεί για το απόγευμα του Σαββάτου, 5 Οκτωβρίου, στις 18:00 έξω από το Δημαρχείο, συμμετέχει και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου. Στη σχετική ανακοίνωση του συνδικάτου επισημαίνονται τα εξής:

"Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου καταδικάζει τις νέες επιθέσεις του Ισραήλ
στον Λίβανο που μαίνονται εδώ και μια εβδομάδα με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και ξεριζωμένους, καθώς και την  χερσαία εισβολή, με τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.  
Οι πολεμικές επιχειρήσεις του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ στον Λίβανο  αποτελούν κινήσεις που συνιστούν νέα κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με απρόβλεπτες διαστάσεις και τραγικές συνέπειες για τους λαούς, στο έδαφος της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού που συντελείται εδώ κι ένα ολόκληρο χρόνο.

Αποτελεί πρόκληση η επίκληση του ”δικαιώματος στην αυτοάμυνα”, καθώς και η έγκριση από τις ΗΠΑ νέου πακέτου στρατιωτικής «βοήθειας» προς το Ισραήλ, ύψους 8,7 δισ. δολαρίων, «χρηματοδοτώντας» την κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή.

 Σε αυτό τον πόλεμο συμμετέχει ενεργά η ελληνική κυβέρνηση και εμπλέκει τον λαό και τη χώρα σε νέες επικίνδυνες περιπέτειες. Στήριγμα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Ελ. Λύση, όλα τα κόμματα που βαφτίζουν “νόμιμη αυτοάμυνα” τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, όπως πρόσφατα είπε και ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ. Όλοι μαζί δεν βγάζουν λέξη για την επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο, αφού εκεί δεν χωράνε οι δικαιολογίες για αυτοάμυνα.

 Μέσα στη φρίκη του πολέμου, σχεδιάζεται η δημιουργία αγωγού μεταξύ Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας βαμμένου στο αίμα των Παλαιστινίων. Δύο φρεγάτες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή, η μία στο Λίβανο, η άλλη στην Υεμένη, με σκοπό την υποστήριξη του Ισραήλ.
 Η φρεγάτα στην Υεμένη κοστίζει για το λαό 500.000 ευρώ κάθε ημέρα που βρίσκεται εκεί, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα για τη Δημόσια Υγεία, Παιδεία, κλπ.
Μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι κάνουν μπίζνες με το κράτος-δολοφόνο, βγάζουν κέρδη από το μακελειό. Η “Motor Oil” έχει αναλάβει μέρος του ανεφοδιασμού του ισραηλινού στρατού ώστε να συνεχιστούν οι σφαγές στη Μέση Ανατολή, ενώ την ίδια στιγμή δεν παίρνει μέτρα ασφάλειας για τους δικούς της εργαζόμενους στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα την έκρηξη και τον τραυματισμό οχτώ εργαζομένων της.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου καθώς και στους άλλους λαούς της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ιμπεριαλιστικές απειλές και επιθέσεις, υπογραμμίζουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή χωρίς τη δημιουργία και την αναγνώριση του Ανεξάρτητου Κράτους της Παλαιστίνης εντός των συνόρων της προ 4ης Ιουνίου 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

 Απαιτούμε:

Τον τερματισμό των επιθέσεων του Ισραήλ και την απόσυρσή του από όλα τα εδάφη της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και της Συρίας.

Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο! Να αποσυρθεί κάθε στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
Εδώ και τώρα να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα που πλέει στο "στόμα του λύκου" στα πλαίσιο της επιχείρησης “Aspides” της ΕΕ.
Να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλα τα στρατεύματα από Ερυθρά Θάλασσα, Λίβανο, Σαουδική Αραβία κλπ.

Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές. Ούτε γή - ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Καλούμε τους συναδέλφους, τους μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου το Σάββατο 5 Οκτώβρη  στις 6 το απόγευμα  στο Δημαρχείο".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ